Fredriksen vil bli fast Aalesund-trener

Aalesund-trener Trond Fredriksen håper han får fortsette i jobben han tok over etter Harald Aabrekk tidligere i uken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
Aalesund-trener Trond Fredriksen håper han får fortsette i jobben han tok over etter Harald Aabrekk tidligere i uken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.

Trond Fredriksen fikk en drømmestart som midlertidig trener for Aalesund med 2-1-seier i torsdagens kamp mot Vålerenga. 37-åringen sier han veldig gjerne vil ha jobben på permanent basis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Selvfølgelig vil jeg ha jobben. Min ambisjon er å bli fotballtrener, og det er jeg nå. Men det er ikke det jeg tenker på. Jeg er en klubbmann og er bedt om å ta et ansvar. Nå skal klubben tenke seg om og ta det valget de mener er riktig, men ambisjonen er der helt klart, sa Fredriksen etter snuoperasjonen som ga Aalesund 2-1 mot Vålerenga.

Seieren var deres første for sesongen og ga Fredriksen en fantastisk start som Aalesund-trener. Han minsket i hvert fall ikke sjansene til å få jobben permanent. Laget jobbet og slet i 90 minutter, og selv om de hadde en god porsjon flaks var de også dødelig effektive.

– Kampplanen vi hadde lagt på forhånd ble fulgt perfekt, og i tillegg var vi heldig med byttene våre, sa han fornøyd.

Les også: Aabrekk sparket i Aalesund

Da Fredriksen møtte pressen etter kampslutt, var han rask med å takke Harald Aabrekk. Han måtte gå etter tre tap på fire kamper.

– Jeg har lært mye av ham, sa Fredriksen.

Forferdelig borteform

Fredriksen hadde så vidt rukket å komme på plass før han ledet laget i sin første kamp. Å få spillerne på rett spor mentalt, var det viktigste.

– Jeg har gjort fint lite! Vi hadde en trening onsdag, og der brukte vi all tid på å gå gjennom en kampplan. Stemningen i garderoben var nesten like god før kampen som etter, så det var en del forløsende energi, sier han.

Aalesund hadde sluppet inn fem mål i begge bortekamper så langt denne sesongen, men Fredriksen sier han ikke gjorde noen spesielle grep med tanke på de dårlige opplevelsene.

– Vi har ikke snakket et sekund om det som har skjedd. Vi har bestemt oss for at dette var en ny start. Dette var første kamp og første mulighet, det var bare å gå ut på banen og gjøre det vi kunne med den lille tiden vi har hatt, sier han.

Håper på ny giv blant fansen

Matchvinner og kaptein Sakari Mattila sier en ny start var nøyaktig hva laget trengte etter den meget svake sesongåpningen.

– Vi gjorde ting så enkelt som mulig. Det handlet mest om å klarne hodet og ikke tenke på det som er skjedd.

Da seieren var et faktum feiret spillere og trenere som om de hadde vunnet et trofé.

– Vi har vært langt nede i sesongåpningen og møter et av de beste lagene. Vi kom hit og viste karakter, sier han.

Søndag kommer bunnlaget Bodø Glimt på besøk, og Fredriksen håper torsdagens seier gir sunnmøringene lyst til å gå på kamp igjen.

– Det er ekstremt viktig for oss. Vi ønsker et fullsatt stadion og at alle sunnmøringer skal være stolt av Aalesund. Da må gjøre noe med gløden og vinnerviljen vi har vist så langt i år. Jeg håper mange likte det de så, og vil komme på kamp søndag, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært