Pacqiaos trener med stikk til Mayweather

Floyd Mayweather (t.v.) og Manny Pacquiao er klare til lørdagens kjempekamp i Las Vegas. (Foto: Steve Marcus / Las Vegas Sun / Reuters / NTB scanpix)
Floyd Mayweather (t.v.) og Manny Pacquiao er klare til lørdagens kjempekamp i Las Vegas. (Foto: Steve Marcus / Las Vegas Sun / Reuters / NTB scanpix)

Floyd Mayweather (38) sier han ikke lenger har behov for å snakke ned motstanderen før en boksekamp. Manny Pacqiaos trener, Freddie Roach, sier han tror superstjernen ble tvunget til å gå i ringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mayweather har gjennom karrieren blitt karakterisert som en høylytt og selvforherligende skrytepave, og 38-åringen har sjelden ligget lavt i terrenget før han skal i ringen.

Men før lørdagens kjempeoppgjør, som av mange kalles «tidenes boksekamp», har Mayweather vært uvanlig stille.

– Å snakke dritt var noe jeg gjorde før. Jeg er eldre og mer vis. Denne kampen selger seg selv, jeg trenger ikke gjøre det, sier han.

Pacqiaos trener har på den andre siden gått til gjentatte personlige angrep på Mayweather. Tidligere i måneden sa han at Mayweather var den første motstanderen filippineren ikke liker, og Roach holdt ikke tilbake under onsdagens innveiing.

– Jeg tror han ble tvunget til å bokse denne kampen. Jeg tror ikke dette er noe han ville, for denne gangen fikk han ikke plukke motstanderen.

Sonet i fengsel

De to kamphanene er de eneste bokserne i historien som har vært verdensmester i fire vektklasser. Pacqiao er også medlem av kongressen på Filippinene og håper en dag å bli landets president.

– Det skjer hvis gud vil, har han uttalt.

Roach har tidligere sagt kampen er et oppgjør mellom det gode og det onde.

Til grunn legger treneren at Pacqiao (36) er personlig kristen og legger stort vekt på humanitært arbeid, mens Mayweather ble dømt til 90 dagers fengsel i 2011 for å ha angrepet ekskjæresten foran deres to barn.

Mayweather har også blitt kritisert for å vise hvor rik han er ved å poste bilder av eiendeler som biler og privatfly i sosiale medier. Han holder hus i et 22.000 kvadratmeters palass i Las Vegas.

– Dette handler ikke om det gode mot det onde. Det er en bokser som er den beste mot en annen, sier Mayweather, som er kjent for å ha en tannbeskytter med diamantstøv og gullflak.

– En fascinerende kamp

Mayweather har på forhånd sagt han forventer å tjene utrolige halvannen milliard (200 millioner dollar) på kampen. Amerikaneren har også skrytt av Pacqiao før oppgjøret.

– Jeg tar ingenting bort fra ham. Det kommer til å bli en fascinerende kamp lørdag. Han kom ikke så langt uten å slå tøffe motstandere, sier han.

Mayweather har bokset 47 proffkamper og vunnet alle sammen. Pacqiao har 57 seirer og fem tap. To har endt uavgjort.

Roach sier han har studert Mayweather i flere år, og at han er mulig å slå.

– Vi har mer hurtighet, mer kraft og jeg tror vi er hundre prosent klare, sier treneren.

Mayweather sier han forventer å beholde sin perfekte statistikk.

– Jeg har tro på mine ferdigheter og at jeg skal vinne, sier han.

Personvernpolicy