Ødegaard ble sittende på benken

Martin Ødegaard er med i førstelagstroppen for første gang i Real Madrid-karrieren. Foto: Sergio Perez (Reuters / NTB scanpix)
Martin Ødegaard er med i førstelagstroppen for første gang i Real Madrid-karrieren. Foto: Sergio Perez (Reuters / NTB scanpix)

Martin Ødegaard var for første gang med i kamptroppen til Real Madrid onsdag. Nordmannen ble sittende på benken i 3-0-seieren over Almeria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hadde 16-årige Ødegaard blitt byttet inn ville han ha blitt tidenes yngste spiller som fikk sjansen i seriekamp for storklubben.

Han varmet opp flere ganger i løpet av kampen, men manager Carlo Ancelotti valgte å bruke de tre byttene sine på mer meritterte A-lagsspillere. Først kom Lucas Silva og Isco inn med en snau halvtime igjen, før Nacho Fernandez ble byttet inn like før full tid.

Fremtiden foran seg

– Han har gjort det bra på trening, men må fortsette å jobbe hardt for å være aktuell for spill på A-laget. Han er veldig ung. Dette var første gangen hans med førstelaget, og han var på benken. Han har fremtiden foran seg, sa Real Madrid-trener Carlo Ancelotti om nordmannen etter kampen, ifølge VG.

Selv om Ødegaard ikke kom på banen kunne han uansett glede seg over den første sjansen i en kamptropp, et tydelig signal om hvor stor tro klubben har på ham.

Real Madrid hadde få problemer med å slå nedrykkstruede Almeria med 3-0. James Rodríguez satte inn 1-0 på vakkert vis like før pause. Et selvmål like etter hvilen trygget ledelsen, før Alvaro Arbeloa satte inn kampens siste scoring i tomt mål like før full tid.

Trenger hjelp

Vertene er dermed igjen to poeng bak serieleder Barcelona, som tok en storseier med 6-0 over Getafe tirsdag. Fire runder gjenstår i den spanske serien.

– Jeg er ikke sikker på om Barca kommer til å avgi poeng på slutten, men jeg vet at vi er i stand til å vinne våre fire siste kamper, sa Ancelotti på pressekonferansen etter kampen.

Real Madrid skal i tillegg forsøke å forsvare tittelen sin i mesterligaen, hvor Juventus er motstander i semifinalen.

– Nå går vi inn i en veldig viktig fase av sesongen. Hver kamp er viktig nå, sa treneren.

Personvernpolicy