Haugesund fikk selvtillit mot Molde

Haugesund reiste seg mot Molde. Oppgjøret endte 0-0. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Haugesund reiste seg mot Molde. Oppgjøret endte 0-0. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter en forferdelig sesongstart for Haugesund, imponerte rogalendingene mot regjerende seriemester Molde. FKH kjempet seg til 0-0 og ett poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ett poeng etter 1-1 borte mot Stabæk var poengfangsten for Haugesund fram til denne runden. Et ydmykende 0-6-tap hjemme mot Rosenborg for to uker siden og 0-2 i Oslo mot Vålerenga forrige runde, der det offensivt spillet nærmest var

fraværende, fikk varsellampene til å blinke for Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

– Du får litt mer selvtillit i bagasjen etter en slik kamp. Vi har flere spillere som kommer bakfra, og de er gode. Nå kommer kampene som perler på en snor, og det er herlig, sa Grindhaug til TV 2 etter kampen.

Mot Molde var det tilbake til det enkle for Haugesund. Det var tydelig at poeng var det aller viktigste mot romsdalingene som sto med to strake seirer.

– Vi dro med oss de første tre kampene i første omgang, men slik det utviklet seg synes jeg det ble bedre og bedre, sa Grindhaug.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Burde ledet

Molde-trener Tor Ole Skulleruds mannskap hadde flere muligheter i første omgang, men dårlige avslutninger og oppofrende forsvarsspill fra hjemmelagets side sørget for at det sto 0-0 til pause.

– Jeg synes vi skulle ha scoret før pause. Det var da vi hadde momentum og var veldig gode. Det er så som så at vi ikke klarer å fullføre 90 minutter, men sånn er det noen ganger, sa Skullerud.

– Vi var heldige som ikke lå under til pause, bekreftet Grindhaug.

FKH best i annen omgang

I annen omgang jevnet deg seg ut. FKH-spillerne ble et hakk mer aggressive og jobbet hardt for å stjele alle poengene. Molde virket stresset.

Mot slutten av oppgjøret opparbeidet vertene seg et ordentlig press på gjestene, men kom aldri til de store sjansene. Det endte målløst, men Grindhaug er trolig fornøyd med hvordan spillerne responderte etter to svake kamper.

– Vi kunne tatt tre poeng, men vi kunne også fått null poeng, sa Grindhaug.