Kontroversielt mål sendte Vålerenga til topps

Vålerenga klatret til topps i eliteserien etter å ha slått Start 3-2 fredag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Vålerenga klatret til topps i eliteserien etter å ha slått Start 3-2 fredag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En sen scoring av innbytter Herman Stengel sørget for at Vålerenga slo Start 3-2 i en underholdende kamp fredag kveld. Begge trenerne mente etterpå at seiersmålet kunne vært annullert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seieren betyr at Vålerenga er oppe i ti poeng på sine fire første kamper. Før resten av runden spilles i helgen holder det til serieledelse.

De to lagene vartet opp med god underholdning i Kristiansand. Avgjørelsen kom etter 84 minutter da innbytter Daniel Braaten kjempet seg forbi to forsvarsspillere, før han kastet seg inn i en duell med Start-keeper Håkon Opdal. Returen havnet hos Stengel, som enkelt trillet ballen i mål.

Enige om frispark

Start-spillerne ropte på frispark mot Braaten, men uten å bli hørt. Dermed tok Vålerenga tre poeng etter å ha snudd 1-2 til 3-2.

– Jeg snakket med Håkon (Opdal) etter kampen, og han sier han er redd Braaten skal brekke beinet hans der. Det skulle aldri vært mål. I mitt hode er det frispark. Det er surt å misse poeng sånn så seint i kampen, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde til TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var langt fra uenig.

– Det er naturlig at de møtes der, når Daniel jager ballen. Hadde det blitt frispark hadde vi nok ikke sagt noe. Vi har nok litt stang inn der. Jeg håper dommerne fortsetter linjen de har lagt seg på, og at det ikke blir dømt på om noe lignende skjer mot oss, sa han til TV-kanalen.

Giftig duo

Allerede etter fire minutter tok Vålerenga ledelsen. Deshorn Brown kjempet til seg ballen og slo videre til Ghayas Zahid, som med en lur berøring tok seg forbi en forsvarer. Alene mot keeper Håkon Opdal trillet han rolig ballen lavt i mål. Angrepsduoen har begynt å finne hverandre for hovedstadslaget, og hadde mer på lager senere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det kunne gått begge veier i dag, men jeg synes vi fortjener tre poeng. I fjor spilte vi uavgjort her, vi spilte uavgjort i Sarpsborg i første bortekamp og. Det er deilig å vinne borte, vi må klare det oftere enn i fjor, sa Zahid til TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen

To minutter før pause utlignet Start. Niklas Gunnarsson nølte med å klarere, samtidig som keeper Michael Langer kom ut for å plukke ballen. Espen Børufsen lurte seg mellom de to og snappet med seg ballen, slik at han kunne sette den i tomt mål.

Irritert

– Kampen står og vipper lenge, og jeg synes vi er friske lenge. Men det er klart det er vanskelig å vinne når du slipper inn tre mål, og måten vi slipper dem inn i kampen på irriterer meg, sa Mjelde.

Etter pause scoret begge lagene i løpet av to minutter. Først gikk Start opp i 2-1 da et skudd fra Matthías Vilhjálmsson endret litt retning i Kjetil Wæhlers hånd før ballen lurte seg i mål. Ledelsen holdt bare i et knapt minutt. Denne gang serverte Zahid til Brown, som satte inn sitt tredje mål for året alene mot Opdal. (©NTB)