Brann enkelt videre i cupen

Brann hadde få problemer med å slå 3. divisjonslaget Os i cupen. Bergensklubben tok raskt ledelsen og vant til slutt 6-1.

Brann har ikke imponert i 1. divisjon så langt denne sesongen. De tapte 0-3 mot Hødd i Ulsteinvik på mandag, og torsdag var de ute etter å unngå en cupbombe mot Os fra nivå fire i det norske ligasystemet.

Os, fra nabokommunen til Bergen, var sjanseløs mot et sterkt Brann-lag. Allerede etter seks minutter tok gjestene føringen da det ble tellefeil i Os-forsvaret. Kasper Skaanes hadde verdens enkleste oppgave da han mutters alene kunne sette inn 1-0 fra to meter.

– Det var herlig å gjøre mål igjen. Vi hadde noen flotte angrep som vi scoret på. Det skal være forskjell på lagene, og det var det, sa Brann-trener Rikard Norling etter kampen til BT.

Åtte minutter senere økte Alejandro Castro til 2-0, før han sju minutter senere økte til 3-0. Før omgangen var over økte Erik Huseklepp til 4-0.

I annen omgang scoret Skaanes sitt annet for kvelden, mens Castro laget hattrick da han la på til 6-0.

– Det var virkelig godt. Jeg er veldig glad for seieren, sa Castro.

Os, som trenes av tidligere Brann-spiller Hassan El-Fakiri, fikk et trøstemål da Børge Borgen fastsatte sluttresultatet til 6-1 med ni minutter igjen å spille.

Fredrikstad vant

Ingen eliteserielag var i aksjon torsdag, men 1. divisjonslagene Fredrikstad, Hødd og Levanger kjempet for avansement i NM. Alle tok seg komfortabelt videre.

Fredrikstad scoret allerede etter fire minutter og ledet 4-1 borte mot Ås til pause. De vant til slutt 5-1. Amin Nazari scoret tre mål for østfoldingene.

Hødd slet lenge borte mot Herd, men like før dommeren blåste for pause, satte Torbjørn Kallevåg inn 1-0. I annen omgang punkterte Hødd kampene med to nettkjenninger før det var gått 63 minutter. Oppgjøret endte med 4-0-seier til Hødd.

Nyopprykkede Levanger vant 5-0 borte mot Neset. De tok ledelsen etter åtte minutter og hadde få problemer med å ta seg til annen runde.

Onsdag: Eliteserielagene unngikk cupbomber

Skeid videre

Skeid fikk en enkel oppgave hjemme mot Drammen. Allerede til pause ledet de 3-0 over drammenserne. De vant til slutt 5-1.

Eidsvold Turn nedkjempet Brumunddal da de vant 2-0, mens Ørn Horten tok seg videre til 2. runde med 3-2-seier over Ullern.

Oppgjøret mellom 2.-divisjonslagene Egersund og Sola gikk til ekstraomganger. Der var det ingen tvil om hvem som var best. Solabuene stakk av med en sterk 2-0-seier. Klubben sto i fjor for en av de største cupbombene da de slo ut Sandnes Ulf. Da spilte Sola i 3. divisjon, mens Ulf var i eliteserien.