Hernández sendte Real videre

Javier Hernández sende Real Madrid til semifinalen. Foto: Juan Medina / Reuters / NTB scanpix

Javier Hernández fikk en sjelden startsjanse for Real Madrid, og takket ved å sette inn målet som sendte laget videre i mesterligaen på bekostning av byrival Atlético Madrid.

Det så ut til å gå mot et nytt målløst oppgjør da vertene vartet opp med et klasseangrep. Da hadde de gjennom hele kampen lagt et kraftig press på laget de slo i forrige sesongs finale.

Til slutt kom endelig scoringen. Cristiano Ronaldo spilte vegg med James Rodríguez og stormet inn i feltet etter 87 minutter. Uegoistisk trillet han ballen videre til Javier Hernández, som på nesten åpent mål kunne trille inn 1-0 til sin og medspillernes store glede.

Fravær

Ronaldo manglet begge sine faste rekkekamerater Karim Benzema og Gareth Bale. Også viktige Luka Modric og Marcelo er ute med skade.

Fraværene gjorde at Hernández fikk en sjelden sjanse fra start. Like etter pause skuslet han vekk en god mulighet da assistentdommeren burde vinket for offside. Samme mann ropte på straffe da han ble dyttet i feltet like etter, uten å få gehør hos dommeren. Til slutt skulle han likevel bli den store helten onsdag kveld.

Da hadde Atlético blitt redusert til ti mann ti minutter før. Arda Turan fikk rødt kort et kvarter før slutt. Den tyrkiske kantspilleren gikk opp med beinet høyt og traff Sergio Ramos med knottene. Med gult kort fra før var det rett i dusjen for Turan.

Defensiv inngang

Med 0-0 fra første kamp var det på forhånd helt åpent hvilket av de to finalelagene fra forrige sesong som skulle avansere. De to lagene kom imidlertid til kampen med fullstendig forskjellige kampplaner.

For mens Real Madrid fikk lov til å angripe nærmest ustanselig, lå gjestene tålmodig og kompakte og satset på kontringer. Defensivt gikk det tålelig bra før pause. Den største muligheten de slapp til gikk til Cristiano Ronaldo like før pause, men da avverget keeper Jan Oblak med en fin beinparade.

Seieren var fortjent, og Real Madrid er nok en gang i semifinalen. Dermed har de fortsatt muligheten til å bli første lag som forsvarer mesterligatittelen siden turneringen endret format fra serievinnercupen i 1992. (©NTB)