Juve i semi for første gang på 12 år

Juventus og Patrice Evra holdt nullen mot Monaco og tok seg til semifinale i mesterligaen med 1-0-seieren sammenlagt. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix

Juventus er endelig klar for semifinale i den største av europacupene. 0-0 borte mot Monaco holdt til avansement etter 1-0-seieren hjemme forrige uke.

Laget har ikke vært i semifinale i mesterligaen siden 2002/03-sesongen. Med 0-0 onsdag fortsetter de lagets gode statistikk mot franske lag. Juventus har ennå til gode å tape for et fransk lag i europacupenes utslagsrunder.

Juventus er dermed klar til å forsvare italiensk heder og ære på fotballballen igjen. Lagets avansement til semifinalen er første gang et italiensk lag klarer det siden 2010-sesongen da Inter gikk helt til topps i mesterligaen.

Sjansefattig

Det ble ikke de store sjansers kamp. Til det sto det altfor mye på spill. Juventus hadde sin beste mulighet ved Carlos Tevez, men hans skudd mot slutten av 1. omgang strøk liten utenfor.

Omgangen bar mest preg av at Juventus ledet med sitt ene mål, og at hjemmelaget heller ikke ville gi dem noe fordel av et mulig bortemål. Derfor var det to relativt forsiktige lag som møttes i det lille fyrstedømmet onsdag.

Kynisk

Etter bare ett minutt fikk Juventus-backen Giorgio Chiellini vist det italienske lagets hensikter. Han gled da han mistet ballen til Moutinho, men mens han lå langflat fikk han kastet seg etter ballen og slått den unna med hånden. Dermed hindret han muligens en svært god start for vertene.

Monaco fikk sin første store mulighet fem minutter etter sidebytte. Den tidligere Monaco-spilleren Patrice Evra grep mesterlig inn på streken foran en haug med motstandere og fikk klarert ballen. Veteran-målvakten Gianluigi Buffon leverte også flere gode redninger på hjemmelagets forsøk.