Overrasket Stöckl må legge kabalen på nytt

Landslagstrener Alexander Stöckl var overrasket da han fikk beskjed om at Anders Jacobsen legger opp. (Foto: Berit Roald / NTB scanpix)
Landslagstrener Alexander Stöckl var overrasket da han fikk beskjed om at Anders Jacobsen legger opp. (Foto: Berit Roald / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landslagstrener Alexander Stöckl var kommet langt i planleggingen for kommende sesong. Anders Jacobsens beslutning om å legge opp tvinger østerrikeren til å tenke nytt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg ble litt overrasket over at han har bestemt seg for å legge opp. Jeg følte at motivasjonen hans gjennom hele forrige sesong var høy, og det virket som om kroppen hans var bra. Jeg trodde han kom til å fortsette, men man vet aldri som trener, sier Stöckl til NTB.

Han fikk en SMS fra Jacobsen sist uke hvor 30-åringen fra Ringerike fortalte at han gir seg som skihopper.

– Det er trist at en av våre beste utøvere gir seg. Men jeg respekterer selvsagt avgjørelsen hans, og ønsker ham lykke til videre, legger han til.

Nedgrader ikke forventningen

Tidligere i vinter bestemte også Anders Bardal seg for å legge hoppskiene på hylla. Dermed har to store profiler forsvunnet ut på kort tid. Uten at Stöckl vil legge lista noe lavere for kommende sesongs prestasjoner.

– Jeg håper ikke vi må forvente mindre. Husk at Rune Velta og Anders Fannemel var de to av våre som var best sammenlagt i verdenscupen. Jeg håper noen av de unge kan ta steg med tanke på å bli mer stabile, og at vi har mulighet til å være på samme nivå som sist sesong, sier en offensiv Stöckl.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

At Jacobsen og Bardal har gitt seg, åpner dørene for andre hoppere som ellers ikke ville fått sjansen på landslaget. Stöckl sier han hadde kommet langt i planleggingen av hvordan kommende sesongs landslag skulle se ut, men at han nå må tenke på nytt.

Bakgrunn : Anders Jacobsen legger opp med umiddelbar virkning

Andre får sjansen

– Det ser ut til at vi skal ha omtrent så mange utøvere som nå, slik at det blir seks eller maks sju på landslaget. Så med to stykker ut kommer to inn, så enkelt er det.

Landslagstreneren skal nå snakke med de rundt ti utøverne som er aktuelle for en plass på landslaget, før laget blir tatt ut i starten av mai.

– Vi ser etter mange ting. Det er veldig individuelt hva vi leter etter. Vi ser først og fremst på prestasjoner i fjor. I tillegg er potensial, motivasjon og den enkeltes ambisjoner avgjørende, forteller Stöckl.