Anders Jacobsen legger opp

Artikkelen fortsetter under annonsen

VM-gull i laghopp og seier i nyttårshopprennet ble noe av det siste Anders Jacobsen gjorde som skihopper. Sammen med ønsket om tid med familien fikk triumfene ham til å legge opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Anders Jacobsen:
  • Født: 17. februar 1985 (30 år)
  • Idrettsgren: Hopp
  • Klubb: Ringkollen

Meritter:

  • Hoppuken: 1 sammenlagtseier (2006/07), fire enkeltseire.
  • Verdenscupen: 10 individuelle seirer.
  • VM: 1 gull, 4 sølv, 2 bronse
  • OL: 1 bronse
  • VM skiflyging: 1 sølv, 2 bronse.
  • Aktuell: Offentliggjorde tirsdag at han legger opp som skihopper.

– Jeg er en fightertype. Da jeg tok korsbåndet i Planica sa jeg at jeg skulle tilbake på toppen av pallen igjen, så da kunne jeg ikke gi meg før jeg hadde vært det igjen, sier Jacobsen til NTB.

I skiforbundets lokaler på Ullevaal stadion møtte 30-åringen fra Ringerike pressen for å fortelle om hvorfor han nå har satt punktum for karrieren. I tillegg til at han hadde bevist at han igjen kunne nå toppen, var frykten for å ødelegge knærne ytterligere en årsak. Men viktigst var nok ønsket om mer tid med familien.

– Det har ikke vært noe press hjemmefra. Gitte, kona mi, har støttet meg fullt ut, og visste ikke at jeg skulle gi meg før i påsken. Hun synes nok det er rart, men samtidig godt. Jeg gleder meg ekstremt mye til å følge opp familien mer enn man får gjort med 200 reisedøgn, forteller han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Usikker på framtiden

Han etablerte seg for alvor i verdenstoppen da han vant hoppuka i 2007, like etter å ha tatt sin første verdenscupseier i Engelberg. Etter ti år med skihopp som jobb vet ikke den rørleggerutdannede 30-åringen hva framtiden bringer.

– Jeg er veldig usikker på hvor jeg ender nå. Jeg har noen planer på hjemmebane, men ellers håper jeg at det kommer noen tilbud. Jeg er glad i å jobbe med TV, og jeg er glad i å jobbe med mennesker. Det som er viktig for meg er at jeg kan utgjøre en forskjell der jeg er, sier Jacobsen.

Da han hadde en pause som aktiv hopper i 2011/12-sesongen arbeidet han som ekspertkommentator for NRK. Det er en jobb tidligere lagkamerat Johan Remen Evensen nå har overtatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er kjempebra at han gjør en så god jobb, hoppsporten trenger noen som prater oss opp. Det er en kjempefin jobb, og jeg skulle gjerne hatt den. Men den er opptatt, så det blir eventuelt senere, sier Jacobsen til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skal leve normalt

Han holder samtidig muligheten åpen for at han kan komme til å fortsette å jobbe med skihopp. Men en trenerjobb frister ikke med det første.

– Kanskje om noen år. Først skal jeg lære meg å leve som et normalt menneske, og få en annen rytme på ting. Men jeg har et veldig godt øye for skihopping, og tror jeg har noe å bidra med. Jeg har mye erfaring og kan nok brukes til mye, men alt til sin tid, sier han.

Da han hadde et sabbatsår gjorde han comeback med en sterk 6.-plass i NM, før han var tilbake på landslaget sesongen etter. Denne gangen er avgjørelsen om å gi seg endelig.

– Ja, nå er det helt andre grunner til at jeg gir meg nå. Sist var ikke hopping noe gøy, da var det motivasjonssvikt.

Selv om han nå har gjort sitt på høyt nivå i verdenstoppen, så kan det likevel hende at det dukker opp muligheter for å se ham på toppen av en skibakke igjen.

– Det kan jo hende at man får se meg i andre anledninger, kanskje i veteran-VM? Om hoppdressen fortsatt passer da, ler Jacobsen.