Meny

Steira legger opp

Kristin Størmer Steira gir seg som skiløper. (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristin Størmer Steira har bestemt seg for å avslutte karrieren, 13 år etter debuten i verdenscupen. Til sommeren skal hun gifte seg, og 33-åringen håper også å stifte familie.
Fakta om Kristin Størmer Steira:

* Navn: Kristin Størmer Steira

* Født: 30. april 1981 (33 år)

* Klubb: IL Forsøk

* Enkeltseirer i verdenscupen: 3 – 15 km dobbelt jaktstart, Pragelato (2005), 15 km fellesstart fri teknikk, La Clusaz (2008), 15 km skiathlon, Sotsji (2013).

* Utvalgte meritter: OL: 1 gull, 1 bronse, VM: 3 gull, 2 sølv, 3 bronse.

– Jeg har tenkt på det en stund, men det var forrige uke at jeg bestemte meg, sier Steira til NTB på spørsmål om når hun fant ut at nok var nok.

33-åringen hadde håpet å avslutte karrieren med å gå VM i Falun, men et brudd i hælen satte en stopper for planene.

– Jeg skulle veldig, veldig gjerne hatt en annen avslutning, men det er veldig mange gode minner, og det er de som kommer til å sitte igjen, sier hun.

Steira skal nå konsentrere seg fullt om to eksamener den nærmeste tiden, og etter det handler det om å planlegge et bryllup. I juli skal hun og den canadiske langrennsstjernen Devon Kershaw gifte seg i Lofoten.

– Jeg gleder meg veldig, og nå får jeg litt bedre tid til å planlegge. Det blir stort. Jeg håper bare det blir fint vær.

– Kommer det mange lagvenninner?

– Det kommer noen, sier hun med et smil.

Forloveden fortsetter

Steira har flere ganger snakket om at hun ønsker seg barn. Nå som karrieren er over, håper hun det blir en realitet.

– Det er klart jeg gjør det. Det er noe jeg har tenkt på en stund og har veldig lyst til. Det er noe vi håper på.

Forloveden Kershaw, som er ett år yngre enn Steira, skal fortsette satsingen.

– Han tenker å satse noen år til, så jeg får være husmor og superfan. Han vil jo også veldig gjerne gå Tour of Canada. Det er ikke verdenscup i Canada hvert år. Det er noe som drar veldig.

– Hvor lenge tror du han kommer til å satse?

– Så lenge han synes det er morsomt og har lyst. Jeg vet jo hva det går i, og har han lyst til å gå et OL til, støtter jeg ham i det. De har vært nære en medalje, og det er noe spesielt å være med.

Reisen betyr mest

Steira har ett OL-gull i stafett samt tre VM-gull i stafett i sin innholdsrike karriere. Merittlista inneholder også én OL-bronse og fem individuelle medaljer i VM-sammenheng.

I OL-sammenheng var Steira lenge kjent som den evige firer etter fire individuelle fjerdeplasser. I Sotsji i fjor kapret hun endelig en individuell medalje med bronse på tremila.

– Rent sportslig er det kanskje OL i Sotsji som er det absolutte høydepunktet. Jeg klarte jo på en måte å kvitte meg litt med det stempelet. Først og fremst var det veldig morsomt å klare å oppnå en individuell olympisk medalje. Likevel er det hele reisen som betyr noe. Den medaljen betydde mye der og da, men ikke så mye nå lenger, sier hun
Populært