Molde knuste Aalesund

Sander Svendsen scoret to ganger for Molde mot Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix.

Aalesund fortsetter å slite på bortebane. Søndag sørget Moldes spisser for et nytt ydmykende bortetap. Sander Svendsen, Ola Kamara og Tommy Høiland sørget for at hjemmelaget vant hele 5-1.

Aalesund startet sesongen ved å tape hele 0-5 borte for Rosenborg, og lagets annen bortekamp endte ikke stort bedre.

Molde var flere nummer for store, og den regjerende seriemesteren ga seg ikke før det sto 5-1 på måltavla.

Supertalentet Svendsen scoret to ganger, det samme gjorde innleide Kamara. Høiland scoret kampens siste ni minutter før full tid.

– Dette var veldig deilig. Vi vet det er viktig for fansen, og når vi vinner 5-1 er vi veldig fornøyde, sa Kamara til TV 2.

Spissen står med fire mål på tre kamper for klubben.

Michael Barrantes skapte litt spenning med sin 1-2-redusering like før pause, men Aalesund var aldri i nærheten av å skape spenning i annen omgang, til det var Molde altfor sterke.

To på fem minutter

Hjemmelaget startet i et frenetisk tempo, og allerede da klokka viste ti minutter ledet de 2-0.

Etter fem minutter åpnet Svendsen målkontoen for sesongen da han tverrvendte og sendte ballen bak Sten Grytebust. Skuddet var raskt, men keeperen burde dekket den første stolpen bedre.

Bare fem minutter senere utnyttet Kamara elendig forsvarsspill av gjestene da han satte inn 2-0. Aalesund hadde flere sjanser til å klarere, men klønet de til foran egen keeper.

Etter rundt 20 minutter slapp Molde seg ned og inviterte med det Aalesund inn i kampen. Like før pause fikk bortelaget nytt håp da Barrantes avsluttet et mønsterangrep ved å trille ballen i tomt mål. Men noe comeback av Harald Aabrekks menn ble det ikke.

Tre poeng bak Odd

Etter 62 minutter nærmest sklitaklet Svendsen inn sitt annet for dagen, og kvarteret før slutt satte Kamara 4-1.

Høiland avsluttet målfesten med sitt første for sesongen.

Dermed er Molde i rute igjen etter tapet for Odd i seriepremieren. Laget er nummer fire med seks poeng, tre bak nettopp Odd.

– Dette tar litt igjen for det, sa Kamara med henvisning til tapet i serieåpningen.

Han sier kampen gir grunn til optimisme for fortsettelsen.

– Jeg tror dette betyr veldig mye. Vi er oppe på seks poeng, og jeg føler toget har begynt å tøffe. I tillegg kommer Svendsen og Høiland i gang, og det er viktig.