Meny

Kjempetabbe ga Arsenal finaleplass

Alexis Sánchez ble den store helten med to mål i Arsenals 2-1-seier over Reading i FA Cup-semifinalen lørdag. Foto: John Sibley / Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reading fra nivå to i engelsk fotball tok Arsenal til ekstraomganger i FA-cupsemifinalen lørdag. En stor blemme av målvakt Adam Federici ga eliteserieklubben 2-1-seier.

Alexis Sánchez scoret begge målene som sikret Arsenal plass i FA-cupfinalen 30. mai.

– Når du er i en finale, kan du vinne den. Vi vil forberede oss bra, avslutte bra i ligaen og så komme tilbake hit og gjøre alt vi kan for å vinne cupen. Vi vil alle ha et trofé. Det er vanskelig å levere, men alt du vil ha er holdningen, sa Arsenal-manager Arsène Wenger etter kampen.

Storfavoritt

Franskmannens mannskap var storfavoritt i semifinalen mot cupaskeladden Reading fra mesterskapsserien og tok oppskriftsmessig ledelsen etter 39 minutter.

Mesut Özil slo en glitrende pasning inn i 16-meteren til Sánchez, som fikk en flott førstetouch og enkelt satte inn 1-0. Det så ut til å ende opp med én kamp på Wembley for Reading da lagene gikk inn i garderoben for pausepraten.

Men kun ni minutter ut i annen omgang fikk oppgjøret en ny vending. Pavel Pogrebnjak kom seg til linjen og fikk slått inn. Garath McCleary smelte til på halv volley via Kieran Gibbs og i mål. Målvakt Wojciech Szczesny kastet seg forgjeves etter ballen og var trolig lite fornøyd med ikke å avverge utligningen.

Ingen av lagene klarte å putte flere mål i ordinær tid. Det hele gikk til ekstraomganger.

– Vi kontrollerte første omgang komfortabelt, men de kom inn igjen i annen omgang. Vi startet greit, men de var mer aggressive, og vi tapte flere baller, sa Wenger.

Kjempetabbe

Reading hang godt med i 29 av 30 ekstraminutter, men på overtid i den første ekstraomgangen falt avgjørelsen. Alexis Sánchez driblet seg inn i 16-meteren og sendte av gårde en avslutning. Målvakt Federici så ut til å ha kontroll på ballen, men på merkelig vis rotet han ballen over streken og nærmest ga Arsenal finaleplassen.

– De forsvarte seg bra, og vi fant ikke oss selv. De var sterke i duellene, og vi slet med å vinne 50/50-dueller. De var på en annen planet motivasjonsmessig. Det er en semifinale og den går ikke enkelt. Et lag som det, en mulighet de har en gang i livet, og da vil de ikke gi opp, sa Wenger.

Arsenal har alle tiders mulighet til å forsvare tittelen fra forrige sesong. Også da måtte laget ut i ekstraomganger mot en klubb fra nivå to i semifinalen, den gang Wigan. Da ble det ingen avgjørelse før i straffesparkkonkurranse.

Arsenal møter vinneren av søndagens semifinale mellom Aston Villa og Liverpool.

Populært