Stavanger sikret gullet etter nervepirrende finale

Stavanger Oilers kunne juble for NM-gull nok en gang. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix.

Stavanger er norgesmester i ishockey for fjerde år på rad etter å ha slått Storhamar 4-2 i den sjuende finalekampen lørdag.

For annen gang måtte sluttspillet avgjøres med sju finalekamper. Dermed ville laget som vant lørdag også kunne juble for NM-tittelen.

Den sjansen var det nok en gang Stavanger som tok. Det som for tiden er norsk ishockeys store lokomotiv har dermed vunnet sluttspillet fire år på rad, og fem av de seks siste sesongene.

– Det kjennes veldig godt at vi klarte det. Storhamar har vært nesten vel så bra som oss, men vi holdt på hjemmefordelen, sa Stavanger-trener Petter Thoresen til TV 2 etter finaleseieren.

Avgjorde midtveis

Lørdagens triumf var hans 15. totalt som spiller og trener i norsk ishockey, men han var kjapp med å påpeke at det var en lagseier.

– Det jeg er mest stolt av er at vi har holdt ut en hel sesong. Vi har hatt noen daler, men har først og fremst vært gode over en lang periode. Vi jobber hardt og sørger for å ha marginene på vår side. Det er ikke flaks, men hardt arbeid og tålmodighet, slo Thoresen fast.

Lørdag scoret Adrian Veideman kampens første mål etter 15.22 av første periode. Etter flott angrepsspill av Stavanger satte Veideman til slutt en retur mellom beina på Storhamar-keeper Andrew Engelage.

Kun to minutter etter sørget Peter Lorentzen for at stemningen i en fullstendig utsolgt hall løftet seg enda et hakk da han satte inn 2-0.

3-0 kom midtveis i annen periode. Tommy Kristiansen fikk tak i pucken like foran mål og satte den i nettaket over en sprellende Engelage.

– Det er like godt å vinne hver gang. Har du gjort det én gang, så vil du gjøre det mer. Sånn er det, sa Kristiansen til TV 2.

Ny spenning

Lars Løkken Østli tente håpet for gjestene da han reduserte i spill fem mot tre etter 36.08. Og da Martin Gran satte inn 3-2 for Storhamar kun to minutter ut i tredje periode, var der klart for en nervepirrende avslutning på kampen.

Storhamar tok ut keeper og spilte med seks utespillere de siste 46 sekundene, uten at de klarte å komme til sjanser. I stedet stjal vertene pucken, og Kristiansen kunne punktere oppgjøret ved å sette inn 4-2 i åpent mål 15 sekunder før slutt.

Dermed var det hjemmelagets spillere, trenere og supportere som kunne juble for gull etter en finaleserie som vil bli husket lenge for sin dramatikk og spenning.

Kapteinen løftet pokalen

Oilers-kaptein Snorre Hallem legger opp etter denne sesongen. Han har vært ute med skade, men ble byttet inn etter at laget gikk opp i 4-2. Og etter kampen kunne han triumferende løfte kongepokalen i været.

– Jeg gir meg med god samvittighet nå. Dette er et fantastisk bra lag. Jo tøffere det blir, jo flere er det som står fram, sa han etter sin siste kamp.

Også Storhamars Pål Johnsen legger nå opp. Han debuterte for klubben i 1992, og har med unntak av et par år i Leksand spilt for klubben hele karrieren.

Storhamars Christian Larrivée fikk prisen som sluttspillets beste enkeltspiller.