Meny

Hazard knuste Uniteds siste gullhåp

Chelsea-kaptein John Terry ledet klubben til 1-0-seier over Manchester United lørdag. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eden Hazard ødela det siste av håp Manchester United hadde om å kunne snike til seg ligatittelen fra Chelsea. London-klubben vant 1-0 på Stamford Bridge etter scoring av belgieren.

United ville med seier, mot et Chelsea-lag uten hjemmetap i serien denne sesongen, ha vært fem poeng bak serielederen med fem runder igjen av Premier League.

Louis van Gaals mannskap hadde dermed lite å tape i kampen om å hale inn poeng på Chelsea og gikk offensivt til verks. Etter fire minutter jublet mange United-fans og keeper David de Gea da Wayne Rooney fikk sjansen fra 16 meter, men han skjøt utenfor målet.

I kjent José Mourinho-stil lå Chelsea kompakt og dypt i banen etter åpningssjokket. Hovedstadsklubben tok få sjanser offensivt, men sju minutter før pause vartet trioen Cesc Fàbregas, Oscar og Hazard opp med magi framover i banen.

Oscar fikk ballen fra Fabregas. Brasilianeren hælsparket den videre til Hazard, som var iskald alene med De Gea. 24-åringen trillet ballen mellom målvaktens bein.

I annen omgang hadde United trøkket, men begge lagene kom til sjanser. Blant annet var Didier Drogba alene med De Gea, men bommet på mål. Chelsea-burvokter Thibaut Courtois nektet både Paddy McNair, Juan Mata og Radamel Falcao scoringer.

Dermed økte Chelsea ledelsen i ligaen. Med 76 poeng har laget ti poengs forsprang til Arsenal på annenplass med 66 poeng. Manchester United følger på tredjeplass med 65 poeng og har spilt en kamp mer enn duoen foran seg.

Populært