Innbytter Kovacs sikret Godset-poeng

Rosenborgs Tobias Pilegaard Mikkelsen (midten) nær ny scoring i eliteseriekampen mellom RBK og SIF på Lerkendal stadion. Foto: Ned Alley / NTB scanpix.

Strømsgodset solgte seg dyrt på Lerkendal lørdag. 11 minutter før slutt påførte Peter Kovacs Rosenborg sesongens første poengtap da han gjorde 1-1.

– Det er alltid moro å score mål, og særlig når de er viktige. Det var et skikkelig Steffen Iversen-mål. Ett poeng her i Trondheim er et kjemperesultat for oss, sa en glad Kovacs til C More etter kampen.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen måtte innrømme at gjestene fikk med seg et velfortjent poeng.

– Vi fikk en god åpning med tidlig mål, men deretter ga vi fra oss initiativet. Strømsgodset lå tett og gjorde det vanskelig for oss. Også etter pause fikk Godset ha ballen mer enn vi ønsket. Alt i alt var det greit med uavgjort, oppsummerte han.

Omdiskutert mål

Rosenborg har kommet ut av startblokkene som en rakett denne sesongen og hadde 11-0 i målforskjell foran lørdagens kamp på eget gress. Heller ikke der somlet trønderne med å komme i gang.

Bare seks minutter var spilt da midtstopper Hólmar Örn Eyjólfsson brukte låret til å spille fri Tobias Mikkelsen foran mål. Dansken tok godt vare på muligheten og fikset 1-0. TV-bildene viste klart at målet burde vært annullert for offside.

– Det er den offsidesituasjonen jeg er mest forbannet over etter denne kampen. Linjemannen gjorde en feil, og det kan ha kostet oss tre poeng, sa Godset-kaptein Jørgen Horn.

Godset slo tilbake

Verre kunne storkampen knapt startet for gjestene fra Drammen, men mannskapet til David Nielsen brukte ikke lang tid på å riste av seg sjokket. Utover i kampen overtok blåtrøyene mer og mer av initiativet og var svært nær å bryte gjennom RBK-forsvaret ved et knippe anledninger.

Kampens neste virkelig store målsjanse var det likevel hjemmelaget som fikk. Minuttet før pause fikk midtbanespiller Fredrik Midtsjø tid og rom til å avslutte fra meget god posisjon med venstrefoten, men ballen gikk på utsiden av stolpen.

Også etter pause bølget spillet fram og tilbake på Lerkendal. Snaut midtveis i omgangen fikk Godset-unggutten Martin Rønning Ovenstad avslutte fra god posisjon etter et hjørnespark. Volleyavslutningen var god, men ballen føk en halvmeter utenfor målet til RBK-keeper André Hansen.

Kovacs-treff

Utligningen skulle likevel komme. Med 11 minutter igjen å spille kom Godsets franske venstreback Florent Hanin rundt på kanten og prikket innlegget mot Peter Kovacs på første stolpe. Ungareren, som hadde vært på banen i sju minutter, fulgte opp med en strålende avslutning og reddet ett poeng for gjestene fra Drammen.

Venstreback Hanin fikk for øvrig sjansen i Godsets startoppstilling lørdag som følge av at Lars-Christopher Vilsvik var skadd. Den muligheten tok nykommeren godt vare på.

Dermed klarte ikke Rosenborg å kopiere fjoråret da Strømsgodset ble slått 4-1 på eget gress. I stedet kunne Strømsgodset-trener David Nielsen forlate trønderhovedstaden med mange plusser i boka.