Brown avgjorde for Vålerenga

Deshorn Dwayne Brown jubler etter å ha scoret VIFs første mål under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Haugesund på Ullevaal stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.
Deshorn Dwayne Brown jubler etter å ha scoret VIFs første mål under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Haugesund på Ullevaal stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.

Jamaicanske Deshorn Brown scoret sine to første ligamål for Vålerenga da Haugesund ble slått 2-0 i eliteserien i fotball fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Deshorn Brown (24) hadde ikke trodd han skulle få starte Vålerengas tre første kamper i år.

Fredag takket han for tilliten ved å score sine to første mål da laget slo Haugesund 2-0.

Etter 35 spilte minutter ble Brown spilt opp på 16 meter. En lekker vending og en frekk avslutning senere var hans første mål for hovedstadsklubben et faktum.

Etter to kamper uten scoring løsnet det virkelig for jamaicaneren. Bare ett minutt og tjue sekunder senere dukket han opp igjen. Daniel Fredheim Holm serverte et nydelig hælspark til Brown, som scoret alene med Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen.

Brown ble hentet fra amerikanske Colorado Rapids før denne sesongen, og det tok ikke lang tid før jamaicaneren fikk stempelet på seg som erstatteren til Vidar Örn Kjartansson. Islendingen scoret 25 mål for Vålerenga før han ble solgt til kinesiske Jiangsu.

Overrasket

– Jeg følte press da jeg kom til klubben, men jeg fikk beskjed om å glemme det. Fortid er fortid, sa Brown etter kampen.

Jamaicaneren har startet alle tre kampene til Vålerenga denne sesongen, men ikke fullført noen av dem. Etter å ha vært skadd i vinter, ble han overrasket over å starte sesongens første seriekamp.

– Ja, jeg ble også overrasket over å starte den andre kampen. Jeg er takknemlig for muligheten jeg har fått og ser fremover, sa Brown.

– an har fire avslutninger i dag. Forrige fredag (mot Sarpsborg 08) hadde han én. Han er flink til å komme til avslutninger. Vi var bortskjemt med en målmaskin i fjor. At han skal gjøre det samme fra dag en, er ikke å vente. Vidar brukte også tid på å tilpasse seg. To mål på tre kamper er fantastisk. Det snittet kan vi leve godt med, skrøt trener Kjetil Rekdal.

Effektive

I andre omgang kom Haugesund mer inn i kampen og skapte noen gode muligheter, men marginene var ikke på bortelagets side.

Vålerenga skapte heller ikke stort etter hvilen, men hadde stort sett kontroll på det som skjedde foran egen 16-meter.

– Vi var effektive. Vi hadde ikke voldsomt mange sjanser i første omgang og ledet 2-0. Det var godt betalt. Vi skal i utgangspunktet klare å skape mer i annen omgang enn vi gjør. Det bekymrer meg imidlertid ikke, for jeg vet årsaken til at det blir sånn, sa Rekdal til NTB.

– Man må spille klokt av og til. Mot slutten spilte vi for å vinne 2-0. Det er mye som kan bli bedre, la han til.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden