Meny

Mourinho-vrakgods kan avgjøre for United

Juan Manuel Mata har hatt en sterk vårsesong for Manchester United. Lørdag ønsker han å senke sin gamleklubb Chelsea. (Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juan Mata fikk aldri den tilliten han ønsket under José Mourinho i Chelsea. Lørdag kan spanjolen bidra til å legge press på gamleklubben i tittelkampen.

Mata hadde en stor stjerne blant Chelsea-fansen. Etter en god debutsesong i 2011/12, fulgte han opp med en kanonsesong i 2012/13. Da scoret han tolv mål og hadde tolv målgivende pasninger på 31 starter.

I 2013/14-sesongen overtok Mourinho styringen i hovedstadsklubben. Da havnet Mata lenger bak i køen og fikk ikke spilletiden han ønsket. Det tvang fram et klubbskifte til Manchester United. Der har han blitt en nøkkelspiller, og 26-åringen kan være spilleren som påfører Chelsea årets første hjemmetap i ligaen.

– Det er unødvendig å si at det blir en spesiell kamp for meg. Jeg har allerede spilt mot Chelsea i første del av sesongen, men å reise tilbake til Stamford Bridge for første gang vil bringe tilbake mange gode minner, sa Mata til The Mirror.

Blomstret igjen

Mata fikk en småtreg start i United-trøya da han ankom i januar 2014 under David Moyes, men avsluttet sesongen sterkt. Med Louis van Gaal i sjefsstolen har han vært litt inn og ut av laget, som følge av ujevne prestasjoner, men i de siste kampene har den offensive spilleren virkelig blomstret. Han har bidratt sterkt til Uniteds rekke med seks strake seirer.

– Selvsagt er vår intensjon å få tre poeng og det vil vi prøve fra avspark til sluttsignalet går, sa Mata.

I årets sesong har det blitt åtte nettkjenninger og fire assist på 21 oppgjør fra start. Han tror gamleklubben kan få svi på eget gress, men gleder seg til gjensynet med sine tidligere lagkamerater.

– Det vil bli fint å møte tidligere lagkamerater, supportere og venner. Jeg har beholdt gode minner og ønsker dem det beste, sa Mata.

Kan legge press på Chelsea

Hvis United påfører Chelsea sitt første tap på Stamford Bridge i serien for sesongen, vil van Gaals mannskap være fem poeng bak med sju kamper igjen å spille for United. Chelsea vil fortsatt ha fordel av en hengekamp mot Leicester, som spilles 29. april.

– Det beste med kampen er at vi går inn i den i en veldig bra periode med mye selvtillit, men vi er klar over at vi må prestere vårt beste hvis vi vil slå Chelsea, sa Mata.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært