Meny

Suárez har stilnet kritikerne

Luis Suárez er i knallform. (Foto: Christian Hartmann / Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Luis Suárez kom til Barcelona i skam etter biteepisoden i fjorårets VM-sluttspill og fikk en tung start på karrieren i sin nye klubb. Nå har vinden snudd.

Uruguayaneren er for alvor i ferd med å bli den spilleren Barcelona håpet de hadde kjøpt etter handelen med Liverpool i fjor sommer. Et knippe scoringer den siste tiden har sendt den katalanske storklubben et solid stykke på vei mot det som kan bli tre titler denne sesongen.

Barcelona topper i øyeblikket ligaen to poeng foran Real Madrid og er også med i kampen om pokalen både i mesterligaen og i den spanske cupen.

Jakter alltid mål

Onsdag scoret Suárez to ganger da Barcelona tok et sjumilssteg mot semifinalen i mesterligaen med 3-1-seier over Paris St. Germain på bortebane. Mye skal gå galt om ikke avansementet sikres hjemme på Camp Nou kommende tirsdag.

I februar gjorde uruguayaneren i tillegg begge målene da Manchester City ble slått 2-1 på bortebane i England. Og i forrige måned ble Suárez matchvinner i El Clásico-oppgjøret mot Real Madrid.

– Spisser jakter alltid på mål, sier Suárez beskjedent etter den siste tidens suksess.

Valencia neste

Lørdag er det Valencia-forsvaret som skal forsøke seg på å stoppe den formsterke uruguayaneren på Camp Nou. Vinner Barcelona den kampen, tar laget ytterligere et steg i retning en etterlengtet ligatittel.

Gjestene har samtidig ingen planer om å gi ved dørene.

– Når vi reiser til en arena som Barcelonas, reiser vi dit for å vinne og å ha det moro. Kampen mot Barca blir en utfordring, sier Valencia-keeper Diego Alves.

Valencia, som vant ligaen sist i 2004, er nummer fire på tabellen i øyeblikket.

– Laget vårt utretter store ting denne sesongen, og hva er vel da bedre enn å møte et av verdens beste lag? Sier Alves.

Real Madrid skal på sin side ut mot sjuendeplasserte Malaga hjemme på Santiago Bernabéu lørdag. Det må bli seier for Cristiano Ronaldo & co. dersom Barcelona har beseiret Valencia noen timer tidligere.

Populært