Bjørgen var aldri i nærheten av å legge opp

Marit Bjørgen (35) ser ikke noen grunn til at hun ikke skal fortsette suksessen som verdens beste langrennsløper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en kort sonderingsrunde med samboer Fred Børre Lundberg forlenget hun karrieren – i første omgang for en sesong til.

– Er det en drivkraft i å vise at du fortsatt duger?

– Nå er det jo andre som har bevist at det går an å hevde seg som 40-åring. Hilde (Gjermundshaug Pedersen) tok sin første verdenscupseier som 40-åring. Ole Einar Bjørndalen holder koken. Det samme gjelder Anders Aukland og flere fotballspillere. Så det er ikke noe problem å holde på noen år til, sier Bjørgen til NTB.

– Det er det mentale det dreier seg om. Jeg elsker å konkurrere og den biten som følger med det. I de siste seks månedene før sesongen skal det legges ned en vanvittig jobb. Og det er ikke hver dag man får adrenalinkick der. Det skal jeg love deg.

Tvilte ikke

Å gi seg som toppløper var ikke noe reelt alternativ denne våren heller. – Jeg var egentlig aldri i nærheten av å legge opp. Det krever en stor jobb for å være i toppen. Jeg er 100 prosent klar for det, sier Bjørgen.

– Da jeg avsluttet i Kollen skjønte jeg hvilken vei det kom til å gå. Samtidig var det viktig å tenke seg godt om.

Det er ikke lenge siden Justyna Kowalczyk sa at «langrenn ikke er moro, men bare en jobb». For Bjørgen er bildet mer sammensatt. Hun trener godt over 800 timer i året.

– Nei, da hadde jeg nok lagt skiene på hylla for lenge siden. For meg er det viktig å ha gleden med dette og trives med det man gjør. Det kreves en del å drive med dette.

Tomt

– En dag må også du legge opp. Hvilke tanker gjør du deg om det?

– Det blir spennende det også. Det er nok viktig å være forberedt på at den dagen blir annerledes. Man har jo et vanvittig adrenalinkick av det å sette seg mål og å konkurrere. Jeg tror ikke man kan finne det på en annen arena, og det blir nok viktig å være forberedt at det kan bli litt tomt i starten.

Bjørgen har ikke noe mesterskap å strekke seg etter til vinteren.

– Tour de Ski. Der har jeg lykkes én gang, og det skal bli artig å prøve en gang til. Og så er det Tour de Canada som er noe nytt. Da blir det naturligvis også interessant med verdenscupen sammenlagt, kommer det kjapt fra henne om de store målene.

I tillegg ser hun på utviklingen i staking som en utfordrende oppgave. Der ønsker hun å føre an.

Blir med

Egil Kristiansen kom sammen med Bjørgen til pressekonferansen, og da forsto de fleste at han hadde forlenget trenerkontrakten.

– Jeg synes det er en gledelig nyhet. Vi har jo jobbet i lag i snart 15 år. Vi kjenner hverandre godt og vet hva vi står for. sier Bjørgen.

Langrennsløperne starter opptreningen for fullt i første halvdel av mai.

Bjørgen har 75 individuelle verdenscupseirer, 14 VM-gull og seks OL-titler.

Så får tiden vise om hun er med i Lahti-VM 2017 og Pyeongchang-OL året etter.

Personvernpolicy