Meny

Liverpool holder liv i mesterligahåpet

Liverpool feirer 2-0-scoringen mot Newcastle mandag kveld. Foto: Andrew Yates / Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mål av Raheem Sterling Joe Allen sørget for at Liverpool vant 2-0 over Newcastle på Anfield mandag kveld.

Dermed gikk det som det pleier mellom de to lagene på Liverpools hjemmearena. De røde har alltid hatt et godt tak på kollegene i nord på eget gress.

Med seks kamper igjen er det fire poeng fra Liverpools 57 og opp til Manchester City på 4.-plass. 4.-plassen gir rett til mesterligakvalifisering kommende sesong.

Etter to tap på rad er Liverpool inne på vinnersporet igjen, mens City har tapt sine to siste og fire av de fire siste på bortebane. Manchester City er ikke akkurat i storform om dagen, og Liverpool har masse å kjempe om.

Lover å kjempe

– Jeg skal love at vi skal kjempe helt inn. Manchester City har kanskje åpnet opp døra lite grann, og hvis vi fortsetter å vinne våre kamper så får vi se hva som skjer. Jeg er sikker på at det vil fortsette å komme overraskelser i de rundene som står igjen, sa Liverpool-manager Brendan Rodgers.

– Vi har slett ikke gitt opp kampen om 4.-plassen. Vi er med igjen, sa Jordan Henderson i intervjuet med Sky Sports.

Ni minutter var spilt da Raheem Sterling ga hjemmelaget ledelsen. Jordan Henderson var mannen bak pasningen, og den engelske landslagsspissen skar fint inn i banen og skjøt ballen utakbart inn bak Tim Krul i Newcastle-buret. 70 minutter var spilt da Joe Allen satte en returball enkelt i mål til 2-0. Målet til Allen var hans første i Premier League på Anfield.

Fortjent

Liverpool vant fortjent, ikke minst fordi de var det mest effektive laget foran mål.

Newcastle har tapt de fem siste kampene, men har fortsatt ni poeng ned til Queens Park Rangers under nedrykksstreken.

Moussa Sissoko ble utvist etter to gule kort sa sju minutter gjensto av kampen. Strengt tatt luktet det direkte rødt kort av begge de gule kortene.
Populært