Meny

Bjørgen fortsetter langrennskarrieren

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marit Bjørgen (35) opplyste på en tilstelning til Trøndersk Skilaug mandag kveld at hun går løs på en ny sesong som skiløper.

Bjørgen varslet tidlig at hun ville bruke tid etter denne sesongen før hun bestemte seg for hva hun ønsket å gjøre med skikarrieren. Alternativer var å legge opp.

På gjentatte spørsmål har hun hele tiden svart at avgjørelsen ville bli offentliggjort i løpet av april.

Mandag kveld kom altså bekreftelsen på det hele Ski-Norge hadde håpet på.

– Jeg har brukt våren til å tenke litt og jeg er nå sikker på at jeg er hundre prosent klar for å legge ned det arbeidet som trengs for å fortsette karrieren, sier Marit Bjørgen til NRK.

Les også: Bjørgen har tatt avgjørelse om fremtiden

Ett år om gangen

Bjørgen har vært i tenkeboksen siden sesongavslutningen, men er nå klar for å ta i hvert fall ett nytt år i langrennssirkuset.

– Vi får ta ett år av gangen. For meg er det veldig viktig at man har hundre prosent motivasjon, for har man ikke det detter man fort nedover på lista, sier Bjørgen.

35-åringen har hatt en knallgod sesong, Hun tok to VM-gull i Falun, vant Tour de Ski for første gang og vant også verdenscupen sammenlagt.

Les også: Bjørgen signaliserer videre satsing

Glad

Avtroppende langrennssjef i Norges Skiforbund, Åge Skinstad, var naturlig nok fornøyd med valget til Bjørgen.

– Jeg hadde selvsagt respektert om hun hadde valgt å avslutte også, men er selvsagt veldig glad for at hun fortsetter. Marit er en bauta for norsk langrenn, og at hun fortsetter sikrer at landslagsopplegget blir bedre også for alle andre. Marit er en kvalitetssikrer på at den jobben som legges ned blir bra nok, sa Skinstad til NTB.

Skinstad tror at Bjørgen fortsetter fordi hun helt sikkert har funnet ut av det er ting hun kan bli bedre på.

– Og så tror jeg det trigger at det er en Tour fra øst til vest i Canada kommende sesong. Vi er i ferd med å avslutte evalueringen etter forrige sesong, og at den beste fortsetter er den beste tilbakemeldingen vi kunne ha fått, mener Åge Skinstad.
Populært