Meny

Kristoff og co. anmeldt etter togepisode

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det franske jernbaneselskapet SNCF krever politiets inngripen etter at Alexander Kristoff og flere andre ryttere i Paris-Roubaix krysset en planovergang mens bommen var på vei ned.

– Flere ryttere krysset en bom med vilje – og mot alle sikkerhetsregler. At millioner av tv-seere så dette direkte gjør hendelsen ekstremt alvorlig og uansvarlig. Det kunne endt tragisk, skriver det statlige selskapet i en pressemelding.

– Noen sekunder senere kom et TGV-tog som kunne truffet hovedfeltet, fortsetter de.

De har nå klaget til franske påtalemyndigheter og håper at politiet vil se nærmere på saken.

Se episoden i videoen øverst i artikkelen.

Hendelsen fant sted på Wallers-overgangen i Nord-Frankrike med knapt 100 kilometer igjen av løpet. Høyhastighetstoget passerte kun få sekunder etter at den siste rytteren hadde kommet seg gjennom forbi hindringen.

– Litt på kanten

Kristoff var blant de siste som kom seg over skinnene.

– Det var litt på kanten. Jeg var litt langt bak, så jeg krøp under bommen. Jeg sjekket at det var klart, og toget var fortsatt et godt stykke unna, sa Kristoff til TV 2 etter rittet.

Jurypresident Guy Dobbalaere forsvarte rytterne etter løpet.

– Det var ikke mulig for rytterne i front å stoppe på en trygg måte. Hovedfeltet var ti meter unna da bommen begynte å bli senket. I teorien skal de som passerer bommen bli kastet ut av løpet, men denne gangen ville det vært urettferdig.

– Forbilder gjør ikke sånt

Kommunikasjonssjef i Jernbaneverket, Kjell Bakken, mener Kristoff gir et elendig signal ved å ikke stoppe for bommen.

– Å krysse togoverganger når bommen er nede er å ta livet i egne hender. Det er trist at idrettsfolk ikke tenker mer over at de er forbilder. Da gjør man ikke sånt, sier han.

Bakken har selv ikke sett hendelsen, men reagerer sterkt når han blir fortalt hendelsesforløpet av Bergens Tidende.

– Det er svært uheldig og gir et dårlig signal. Det er forbundet med livsfare å krysse sporet når bommen er nede. Togene kommer fort og stille, og i Frankrike er hastigheten oppimot 200 km/t, sier Bakken til avisen.

Populært