Manchester United knuste byrival City

Marouane Fellaini jubler etter å ha satt inn 2-1-målet. Foto: Darren Staples (Reuters)

Etter fire strake tap mot nabo Manchester City var det helt andre toner for Manchester United søndag. De rødkledde ga seg ikke før det sto 4-2 på resultattavla.

Oppgjørene mot City de siste årene har vært alt annet enn lyspunkter for United. Før søndagens kamp hadde de tapt de fire siste byderbyene, og i 2011 ble laget ydmyket med 1-6 på hjemmebane.

Det så en liten stund ut til at det kunne ende med en ny City-seier søndag. Kun åtte minutter var spilt da gjestene tok ledelsen etter et flott angrep. David Silva ble flott tredd gjennom. Spanjolen slo lavt inn til Sergio Agüero, som enkelt satte inn 1-1.

Utskjelt duo scoret

Det tok United 20 minutter å snu kampen. Først utlignet Ashley Young da han fikk to sjanser etter et innlegg, den siste på åpent mål. Så headet Marouane Fellaini inn et innlegg fra Young på bakre stolpe etter 27 minutter.

– Jeg skjønner ikke hvorfor vi bare spilte bra i 20 minutter. Vi dominerte, skapte sjanser og hadde ballen. De ble bedre da de utlignet, og etter 3-1 spilte de med en enorm selvtillit, sa City-sjef Manuel Pellegrini.

Louis van Gaal har nå begynt å få form på Manchester United. Det var treffende at det var tidligere utskjelte Young og Fellaini som la grunnlaget for seieren søndag.

– Denne sesongen har vært en prosess. Jeg har sagt at når spillerne forstår det de skal gjøre på banen, så blir det mye enklere for oss. Nå forstår de det, og da presterer vi godt, sa manageren etter kampen.

United har vært i storform den siste tiden med fem seirer på rad før kampen. For City har pilen pekt nedover i vår, og tendensene gjenspeilet seg i kampen. Utover i annen omgang malte vertene på, og seieren var til slutt av det meget fortjente slaget.

Utklassing

3-1-målet kom halvveis ut i annen omgang. Wayne Rooney slo presist gjennom til Juan Mata. TV-bildene viste at spanjolen nok var i offside, men assistentdommeren holdt flagget nede. Alene mot Hart avsluttet Mata sikkert med en liten vipp over keeperen.

Seks minutter senere headet Chris Smalling inn et frispark fra Young. City-stopper Eliaquim Mangala lå langt bak lagkameratene, og sørget for at Smalling ikke var i offside.

Agüero scoret et trøstemål like før full tid, da han bredsidet inn et lavt innlegg. Men den manglende målfeiringen viste med tydelighet at slaget var tapt.

Seieren betyr at United på 3.-plass nå er fire poeng foran byrivalen på tabellen. De er ett poeng bak Arsenal og har åtte poeng opp til Chelsea.