Larsen reddet Aalesund-poeng

Peter Orry Larsen jubler med lagkameratene etter scoringen mot Lillestrøm søndag.
Peter Orry Larsen jubler med lagkameratene etter scoringen mot Lillestrøm søndag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Innbytter Peter Orry Larsen utlignet til 1-1 like før slutt og sørget for at Aalesund fikk med seg ett poeng mot Lillestrøm i eliteserien søndag.

Larsen entret banen for en skuffende Michael Barrantes etter 57 minutter. Da hadde Lillestrøms Erling Knudtzon to minutter tidligere sørget for 1-0-ledelse til bortelaget.

Lillestrøms spydspiss kombinerte perfekt med Moryké Fofana. Alene med Grytebust var Knudtzon iskald da han kontant dunket inn 1-0 i lengste hjørnet.

Men Aalesund hevet seg da jakten på scoring ble intensivert mot slutten av oppgjøret. Uttellingen fikk de da Larsen rolig plasserte et langskudd i krysset to minutter før slutt.

– Jeg så at det var ledig der. Det var godt, vi trengte et poeng her, sa målscoreren til CMore etter kampen.

Aalesund best i gang

Aalesund hadde mye å bevise foran eget publikum, etter at serieåpningen endte med et pinlig 0-5-tap for Rosenborg på Lerkendal. Og hjemmelaget begynte også best på eget kunstgress.

De oransje kom ofte rundt på kant, men innleggene ble aldri helt farlige. Det endte stort sett i klabb og babb, og enten var avslutningene for dårlige, eller så sto Lillestrøm-spillerne i veien.

Utover i omgangen tok Lillestrøm mer og mer over, uten at heller de klarte å omsette til scoring. Dermed sto det 0-0 ved halvtid.

Misfornøyde trenere

Lillestrøm fortsatte i samme spor etter pause, og dermed var det fortjent at Knudtzon ga gjestene ledelsen 1-0.

– Vi er misfornøyde, men de presset oss hardt på slutten. Det var kanskje fortjent at de fikk ett poeng, sa LSK-trener Runar Kristinsson etter kampen.

Etter scoringen hadde hjemmelaget mye ball, men de måtte altså vente helt til sluttminuttene før de kunne juble for mål. Scoringen kom etter at Aalesund hadde trykket Lillestrøm tilbake på banen over en lengre periode, og sånn sett var også utligningen fortjent.

– Vi hadde trykket i perioder, men det ville seg ikke. Poenget var viktig, men vi har større ambisjoner på hjemmebane enn dette, sa AaFK-trener Harald Aabrekk.