Meny

Van Gaal drømmer om derbyseier

Louis van Gaal kan ta en ny skalp søndag. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Louis van Gaal har allerede opplevd mye som fotballtrener. Nå håper han å kunne skrive opp en seier i Manchester-derbyet på listen over ting han har oppnådd.

Der Manchester United tidligere har vært suverene i egen by, har Citys nyrikdom sørget for å rokke ved den balansen de siste årene.

Før lagene møtes på Uniteds hjemmebane søndag har City vunnet de fire siste oppgjørene mellom lagene.

Da er sesongens første oppgjør mellom lagene inkludert. Men siden Sergio Agüero scoret kampens eneste mål i november har laget blitt passert av byens rødkledde mannskap på tabellen.

Nå håper United-manager van Gaal at han skal få oppleve en derbyseier.

– Selvsagt drømmer jeg om det. At vi har tapt fire mot dem på rad? Jeg har ikke vært med på det. Det eneste jeg har vært med på er én 0-1-kamp, sa nederlenderen på en pressekonferanse før kampen.

Begge lagene ser ut til å sikre seg en plass i neste års mesterliga. Men både Chelsea og Arsenal er foran, og kampen om 3.-plassen er viktig. Den gir direktebillett til gruppespillet, mens laget som blir nummer fire må spille kvalifisering.

– For oss er seier viktig også fordi det har mye å si for tabellsituasjonen. Om vi vinner, så har vi en god mulighet til å ende topp tre. Det var det ingen som trodde for én måned siden. Bortsett fra meg, sa 63-åringen. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært