Meny

Mourinho stoler på Costa-erstatter

Alltid liv og røre rundt Chelseas manager José Mourinho. Nå må han stole på Loïc Rémy i sesonginnspurten i spissen Diego Costas fravær. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

José Mourinho må klare seg uten Diego Costa mot Queens Park Rangers og i flere kamper framover. Chelsea-manageren er trygg på at Loïc Rémy kan glitre i stjernespissens fravær.

Da Costa måtte ut med skade mot Stoke forrige helg, avgjorde Rémy kampen for Chelsea og sikret tre poeng.

I sesonginnspurten må serielederen finne seg i å være uten toppscorer Costa. Mourinho har klokkertro på at spanjolens erstatter vil hjelpe London-klubben til ligagull.

– Det har jeg fordi han jobber fantastisk bra når han ikke spiller. Selv om han uke etter uke har vært på benken og Diego har startet kamper, har han alltid dyttet seg mot sitt ytterste for å være i stand til å gi et svar når han får sjansen, sa Mourinho til klubbens hjemmeside.

QPR neste

Søndag venter Queens Park Rangers i et London-derby. Da blir franskmannen å se på topp for Chelsea. Lagets supportere håper 28-åringen er spilleren som skyter Chelsea et steg nærmere seriegull.

– Jeg liker ham fordi han kan score mål og det er viktig for en spiss, men samtidig er hans bevegelser alltid bra. Når laget ikke har ballen vet han at det er bedre at laget forsvarer seg med ti spillere, skrøt Mourinho.

Rémy ble for alvor kjent i engelsk fotball under oppholdet i nettopp QPR forrige sesong. Da scoret han 14 mål på 26 kamper. I Chelsea-trøya har han foreløpig kun startet seks kamper og står med 12 innhopp i serien. Det har gitt han fem mål i årets ligasesong.

– Rémy er en profesjonell med en god profil. Han jobber alltid veldig hardt. Når han spiller, om han scorer eller ikke, er han alltid der for laget. Nå har han scoret to mål på to kamper og gitt oss noen viktige poeng.

Hard kamp

QPR vil trolig gi Chelsea hard motstand søndag. Selv om Mourinhos mannskap er store favoritter, har det vist seg hver sesong at nedrykkstruede lag aldri gir seg uten en skikkelig kamp.

Søndagens motstander ligger på 18.-plass i Premier League og er to poeng bak sikker plass. Med åtte kamper igjen har de behov for hvert eneste poeng de kan få. På de to siste kampene har de begynt sluttspurten. Søndagens verter har tatt fire poeng på bortebane.

– Vi har dratt andre lag inn i det nå. Det handler om lag som forholder seg rolig. De vil bli værende i ligaen. Det positive er at vi har fire poeng fra vanskelige bortekamper. Vi er i kampen og ser fram til neste kamp, sa QPR-forsvarer Clint Hill. (©NTB)

Populært