Meny

Hansen valgt til president

Friidrettspresident, Svein Arne Hansen, under friidretts-NM på Jessheim friidrettsbane sist år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svein Arne Hansen (68) ble lørdag valgt til president i Det europeiske friidrettsforbundet (EA).

Hansen er den første fra Norge som innehar dette vervet.

Avstemningen fant sted i slovenske Bled lørdag formiddag, og Hansen avfeide konkurrentene Jean Gracia fra Frankrike og Antti Pihlakoski fra Finland.

– Jeg trodde på forhånd at jeg hadde gode sjanser. Mange av landene ga meg på forhånd gode signaler, men de skulle trykke på den rette knappen i dag, og det var spennende, sier Svein Arne Hansen i en pressemelding.

Taktikk

Han sier litt om taktikken for kongressen i Bled.

– Jeg har snakket de små landenes sak. Vi har gode mesterskap, men vi trenger større deltakelse fra små land. Jeg mener at vi må stå sterkere sammen i Europa, sier Hansen

«Bislett-Hansen» forsøkte å bli valgt til vervet for fire år siden også, men måtte da strekke våpen mot sveitseren Hansjörg Wirz. Den gang varslet Wirz at han ville trekke seg fra vervet, men så ombestemte han seg i siste liten. Hansen stilte opp til kamp likevel, men det endte med at Wirz fikk fortsette i stillingen. Sveitseren Wirz har sittet i stillingen de siste 16 år.

Rutine

Svein Arne Hansen er også president i Norges Friidrettsforbund og var i en årrekke stevnedirektør for Bislett Games før han overlot den jobben til Steinar Hoen.

Svein Arne Hansen fikk 26 av stemmene til totalt 50 medlemsnasjoner. Franske Gracia fikk 19 stemmer og Pihlakoski fem stemmer.

De tre som ble valgt til visepresidenter var Doromir Karamarinov, Frank Hensel og Jean Gracia. (©NTB)

Populært