Brækhus bytter boksepromotor

Cecilia Brækhus bryter med Team Sauerland etter over sju års samarbeid. Klitsjko-brødrenes selskap K2 blir hennes nye promotor

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se video øverst i saken.

Hun har også inngått en samarbeidsavtale med sportsrettighetsselskapet IMG.

Den norske proffbokseren ønsker å ta kontroll over egne rettigheter og bryter derfor med Sauerland. Flere selskaper har blitt opprettet i Brækhus' navn. For å fortsette å utvikle seg har hun fått til en avtale med både K2 og IMG.

– Jeg ser ingen grenser for hva vi kan gjøre sammen. Å ta ansvar for egen karriere har ligget i kortene, og jeg tror alle de nærmeste har skjønt det. Etter mange gode år i Sauerland er det på tide å bli min egen sjef. Sammen med K2, IMG og trenerne mine ser jeg fram til det, sa Brækhus.

Klitsjko-hilsen

Hun ser fram til å samarbeide med det Brækhus og teamet hennes betegner som verdens beste tungbokser. På pressekonferansen ble det også vist en videohilsen fra Vladimir Klitsjko.

– Ikke bare ser hun attraktiv ut, men det er også viktig å være suksessrik i det hun gjør. Hun er verdens mest suksessfulle bokser. Jeg gleder meg til å samarbeide med Cecilia, sa Klitsjko, som forbedrer seg til tittelkamp i Miami for øyeblikket.

33-årige Brækhus har vært en del av Team Sauerland siden hun gjorde comeback i 2007. Nå er hun på jakt etter ny trener.

– Det er noe av det vi arbeider med nå, og vi håper det blir klart snart, sa Brækhus.

Les også: Operert Brækhus bokser ikke før til høsten

Klar til høsten

Brækhus er ubeseiret i 27 kamper som profesjonell bokser. Sju av dem er kommet etter knockout. Hennes forrige kamp var mot Jennifer Retzke 29. november. Da pådro hun seg et brudd i foten. I slutten av februar måtte bergenseren gjennom en operasjon.

– Operasjonen har gått fint, og jeg er klar for kamp igjen til høsten, sa Brækhus, som fortsatt går på krykker etter inngrepet.

Etter at regjeringen har gjort proffboksing i Norge lovlig, er det flere som håper at hennes neste kamp blir på norsk jord i løpet av 2015.

– Det er fortsatt en del detaljer som politikerne må igjennom før det er helt klart, men vi gleder oss enormt til å begynne å planlegge kamp i Norge. Jeg vet ikke om vi får det på plass til høsten, det er kanskje litt tidlig. En kamp i Norge er noe av drivkraften for at jeg fortsetter, sa Brækhus.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden