Adam-perle var ikke nok til Stoke-poeng mot Chelsea

Loïc Rémy sikret Chelsea 2-1-seier over Stoke da han ble matchvinner. Foto: Tony O'Brien / Reuters / NTB scanpix.

Stokes Charlie Adam scoret fra egen banehalvdel, men en keepertabbe fra Asmir Begovic sikret 2-1-seier for Chelsea.

Både Arsenal og Manchester United vant sine oppgjør tidligere lørdag og José Mourinho var lite lysten på gi konkurrentene muligheten til å knappe innpå forspranget på sju og åtte poeng.

Chelsea presset hardt på i første omgang. London-klubben dominerte mer og mer utover i første omgang, men det var en straffe som måtte til for å ta ledelsen. Cesc Fàbregas ble felt av Philipp Wollscheid og Eden Hazard var sikker fra ellevemetersmerket.

Mourinhos mannskap så ut til å gå i garderoben til halvtid med en ledelsen, men ut av ingenting tryllet Adam fram en utligning. Skotten fikk ballen på egen halvdel. Han så at keeper Thibaut Courtois sto langt ute. Midtbanespilleren smalt til ballen som suste mot mål fra 60 meter og den belgiske målvakten klatre aldri å avverge skuddet. En fantastisk scoring av Stoke-spilleren.

I pausen ble Diego Costa byttet inn. Spanjolen startet på benken for å spare seg i frykt for skade. Mourinho skulle nok ha ønsket at han lot toppscoreren sin sitte på benken hele kampen, for tolv minutter ut i omgangen pådro Costa seg en strekk og måtte forlate banen.

Den portugisiske manageren måtte sette sin lit til spissene Didier Drogba og Loïc Rémy på jakt etter tre poeng og kun fem minutter etter at Costa forlot banen falt avgjørelsen.

Stoke-målvakt Begovic misset med et utkast som Eden Hazard stjal 25 meter fra mål. Teknikeren satte fart rett mot mål og fintet ut burvokteren med en pasning til Remy, som enkelt satte inn 2-1.

Dermed har Chelsea fortsatt sju og åtte poeng på Arsenal og Manchester United.