United festet grepet om mesterligaplass

Ander Herrera scoret to mål da Manchester United vant 3-1 hjemme mot Aston Villa. Det ga Manchester-klubben en åtte poeng luke ned til Liverpool på 5.-plass. Foto: Carl Recine / Reuters / NTB scanpix.

Manchester United kontrollerte inn til 3-1-seier mot Aston Villa og har et solid grep om en av de fire plasseringene som gir mesterligaspill neste sesong.

Med Liverpools 1-4-tap for Arsenal tidligere lørdag visste Louis van Gaal og co. at en seier vil gi dem en åtte poengs luke med bedre målforskjell ned til femteplassen.

Mot Villa kjørte United hardt på hjemme på Old Trafford. I klassisk United-stil malte de på i hele første omgang, men det tok tid før scoringen kom. Det hele så faktisk ut til å gå mot målløse første 45 minutter før vertene vartet opp med et flott angrep.

Daley Blind kom på overlapp og ble spilt fri på venstresiden av Ashley Young. Nederlenderen så opp og fant en ledig Ander Herrera i 16-meteren. Spanjolen fikk ballen og var rask på avtrekkeren da han ga United ledelsen kort tid før pause.

Les alt om Manchester United her

Benteke skapte spenning

I de siste 45 minuttene kontrollerte United oppgjøret. Vertene hadde ballen mye, men Villa var likevel farlig frempå ved noen anledninger. Det var derfor lettelse blant Uniteds supportere da Wayne Rooney satte i 2-0 elleve minutter før slutt.

Engelskmannen fikk et innlegg fra Angel Di Maria, som han tok ned på mesterlig vis med ryggen mot mål og banket til på halvvolley fra elleve meter.

Det ble likevel spennende siste ti minutter i Manchester. En Villa-corner endte opp hos en umarkert Christian Benteke, som banket inn 1-2-reduseringen.

Herrera-dobbel

Gjestene jaktet utligningen, men United red unna og sikret seg til slutt en solid seier da Villa kjørte på fremover.

På en kontring fikk Rooney ballen ut til Juan Mata på høyresiden. Spanjolen fant sin landsmann Herrera sentralt i banen og midtbanespilleren plasserte inn 3-1.

Seieren ga United luken de ønsket på Liverpool. Van Gaals mannskap gikk også forbi Manchester City og opp på tredjeplass. Byrivalen møter Crystal Palace i London mandag.