Meny

Anette Sagen legger opp

Anette Sagen legger opp som skihopper. Motivasjonen er borte. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske hoppveteranen Anette Sagen (30) mangler motivasjon og gir seg etter fredagens renn i Holmenkollen.

– Det er så enkelt som at jeg synes ikke det er så artig å stå på en toppen av en hoppbakke lenger. Jeg elsker sporten, men gleden ved å konkurrere er borte, sier Anette Sagen til NRK.

Sagen har vært en pioner innen kvinnehoppingen og brukt mye av sitt voksne liv til å kjempe for at de kvinnelige utøverne skal å få like rettigheter som sine mannlige kolleger.

– Uten motivasjon har jeg ikke det som må til for å være best. Jeg vil ikke drive med dette hvis jeg ikke kan være best, sier Sagen.

Takk

– En av norsk hoppsports største profiler legger opp. Vi ønsker Anette alt godt for framtiden og takker ærbødigst for hennes bidrag til vår idrett, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen på sine Facebook-side.

De siste sesongene har Sagen slitt med skader. Etter at hun ikke kom med på det norske laget til VM i Falun ble avgjørelsen tatt.

– Men jeg har nok egentlig tenkt på dette lenge, litt ubevisst, og visst at dette ville bli den siste sesongen, sier Sagen.

Ifølge Dagbladet gjør hun sitt siste hopp i Holmenkollen under kvinnenes verdenscupavslutning fredag. Da vil hun bli hyllet mellom 1. og 2. omgang.

Kamp

Sagen er kanskje mest kjent for sin kamp mot den avdøde FIS-sjefen Torbjørn Yggeseth. Det blåste som verst da kvinnene ble nektet å være prøvehoppere i Vikersund under et kontinentalrenn i 2004. Det ble også bråk i 2010 da Sagen skulle være første hopper utfor nye Holmenkollen. Bjørn Einar Romøren «snek» i køen og fikk sette utfor på trening dagen før.

Nå er det altså helt slutt for kvinnenes store hopp-pioner.

Populært