Meny

Svindal og Jansrud må jakte ny trener

Håvard Tjørhom gir seg som verdenscupsjef for alpinistene etter fem år i jobben. Han ønsker mer tid til familien og må erstattes etter denne sesongen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdenscupsjefen i alpint, Håvard Tjørhom, gir seg etter denne sesongen. Småbarnspappaen sier det er ønsket om mer tid med familien som nå setter en stopper for ham.

– Det kommer til å bli forandringer før neste sesong, men alle brikker er ikke på plass ennå, sa sportssjef Claus J. Ryste til NTB i Kvitfjell. Han antydet at kabalen trolig ville være klar i forbindelse med verdenscupfinalene i Meribel om halvannen uke.

Nå melder NRK.no at Tjørhom gir seg. Han ble kåret til årets trener i norsk idrett i 2014, og 29-åringen har vært ansatt som sjef for de beste alpinistene i fem år.

Da han startet og overtok jobben etter Marius Arnesen var det bare Aksel Lund Svindal som var skikkelig etablert i verdenstoppen. Under Tjørhoms ledelse har både Kjetil Jansrud og Henrik Kristoffersen tatt skrittet opp blant de aller beste

– Det er en fantastisk jobb, men samtidig en jobb som innebærer veldig mye reising. Derfor er det vanskelig å holde på i veldig mange år, sier Tjørhom til NRK.no.

Det hevdes at en av de heteste kandidatene til å overta jobben som verdenscupsjef etter Tjørhom er Christian Mitter som i dag er teknikktrener på landslaget.

Populært