Meny

Lagkameratene hyller Comeback-Bø

To individuelle bronsemedaljer, samt en bronse på mixedstafetten er fasiten for Tarjei Bø så langt i VM. (Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tarjei Bøs prestasjoner i skiskytter-VM har imponert de fleste. Godordene sitter løst blant lagkameratene om mannen som kan bli VM-konge i Kontiolahti.

Tre bronsemedaljer på tre løp er det blitt for stryningen som har slitt mye med sykdom i forkant av mesterskapet. Mindre solid blir ikke prestasjonen av at 26-åringen har sine tre antatt beste distanser igjen.

Fra før har Tarjei Bø vunnet åtte gull i OL og VM. De to individuelle seirene er kommet i normaldistanse (2011) og fellesstart (2013), mens han også har tre stafettriumfer.

Statistikken viser at stryningen blir mannen å se opp for i de tre siste løpene.

– Jeg tror han blir veldig sterk på både normal, stafett og fellesstart. At han har startet så bra og har sine beste distanser igjen, lover veldig bra, sier lillebror og lagkamerat Johannes Thingnes Bø.

Glede

Han er utvilsomt stolt over sitt kanskje aller største forbilde, broren som har vist ham veien mot hans eget første VM-gull (lørdagens sprint). Derfor var han også blant dem som var aller mest glad da årets VM knallåpnet for Tarjei Bø etter flere tunge måneder.

– Det har vært veldig kjedelig for både meg og ham. Jeg trener mindre enn ham, får ting lettere enn ham og vinner løp. Han gjør kanskje ting enda mer riktig enn meg, men jeg har likevel vært bedre enn ham. Det er litt kjedelig, så det er ingenting som gjør meg gladere enn at han slo tilbake nå.

Allerede i fjor sommer ble det snakket om en Tarjei Bø som kom til å bli fryktelig sterk. Skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen tippet at stryningen skulle vinne verdenscupen sammenlagt, men tok feil.

– Dette fortjener han. Han har virkelig jobbet så hardt, og nå skyter han best av samtlige her. Jeg unner ham alt han får til her nå, sa veteranen etter søndagens jaktstart.

Topputøver

Emil Hegle Svendsen har vært lag- og romkamerat med Bø i flere sesonger. Også han må «ta av seg hatten» etter kompisens VM-comeback.

– Jeg synes det er kjempemorsomt. Tarjei fortjener dette utrolig mye. Han har strevd fryktelig i vinter, så dette er bra.

Landslagstrener Egil Gjelland slenger seg på i roskøen. Han er en bortskjemt trener med så mange sterke løpere i troppen, men er overrasket over at det var Tarjei Bø som skulle sikre Norge flest medaljer i første del av VM.

– Det er ikke mange som hadde trodd at han skulle sitte med tre medaljer etter tre løp. Men Tarjei ser muligheter hele tiden og jobber knallhardt. Han er en bra idrettsutøver, sier Gjelland.

Som kan få flere Bø-medaljer å juble over denne uken.

Populært