Liverpool må ut i omkamp mot Blackburn

Daniel Sturridge (t.h.) og Liverpool klarte ikke å score mot Blackburn i FA-cupen. Rødtrøyene må dermed ut i omkamp på bortebane. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix.

Blackburn forsvarte seg eksemplarisk og klarte 0-0 på Anfield i søndagens FA-cupkamp mot Liverpool. Dermed blir det omkamp på Ewood Park.

Liverpool var storfavoritter før møtet med Blackburn, men maktet ikke å score mot middelhavsfareren fra mesterskapsserien.

– Vi var ikke så skarpe som ellers i det siste. Vi har spilt mange kamper den siste tide. Blackburn forsvarte seg fantastisk, og vi trengte litt hell. Vi skulle hatt straffe i første omgang da Adam Lallana ble tatt, sa Liverpool-manager Brendan Rodgers i et intervju vist på TV 2.

– Veldig stolt

Hjemmelaget hadde ballen klart mest og skapte de fleste sjansene, men Blackburn forsvarte seg meget godt, og var i tillegg farlig frampå ved et par anledninger.

For Liverpool ble kampen kostbar ettersom midtstopper Martin Skrtel måtte ut tidlig i første omgang med det som etter alt å dømme var en hjernerystelse.

Utover annen omgang presset Liverpool kraftig på for et vinnermål, men stolpen og Blackburns sisteskanse Simon Eastwood sto i veien.

I tillegg ropte Liverpool på straffe ved et par anledninger, men uten å få gehør hos dommer André Marriner.

– Jeg er veldig stolt. Vi hadde en plan og spillerne var fantastiske, sa Blackburn-manager Gary Bowyer.

Inspirasjon

Liverpool vil fremdeles være favoritter i omkampen, men står foran en vanskelig oppgave hvis de skal komme seg til semifinalen.

– Vi vil vite hvem vi eventuelt møter i neste runde, og det gir oss inspirasjon i omkampen, sa Rodgers.

FA-cupen er Liverpools siste sjanse til å vinne et trofé denne sesongen, og finalen spilles på kaptein Steven Gerrards bursdag. Det blir i tilfelle veteranens siste kamp for klubben før han reiser til MLS og Los Angeles Galaxy.