Meny

Kostbar tredjeplass for Fannemel

Anders Fannemel hoppet ned til tredjeplass i Lahti søndag, men skadet kneet. Her er han i aksjon under Falun-VM. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders Fannemel hadde smerter i kneet etter første omgang, men tok likevel tredjeplassen i hopprennet i Lahti søndag.

23-åringen bet tennene sammen og sikret en ny pallplass i verdenscupen. Etter finaleomgangen hadde Fannemel så vondt at han slet med å gå.

Nordmannen ledet rennet komfortabelt etter et svev på 127,5 meter i første omgang, men under landingen merket han at noe ikke var som det skulle.

– Anders har forslått kneet, men det kjennes stabilt ut. Vi kommer til å undersøke kneet videre i Kuopio mandag. Ettersom han er forhåndskvalifisert til tirsdagens renn har vi ennå ikke besluttet om han stiller på startstreken. Han står uansett over mandagens kvalifisering, opplyser fysioterapeut Lars Haugvad.

Selv om Hornindal-hopperen trøblet med kneet, ville han fullføre rennet. I finaleomgangen landet han på 122 meter, som holdt til en tredjeplass.

– Han tok avgjørelsen selv om å hoppe videre. På grunn av kneet trakk han seg litt i landingen, men å komme på pallen med et dårlig kne er bra gjennomført. Han klarer nesten ikke å gå, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NTB etter rennet.

Imponerende laginnsats

Anders Bardal hoppet seg opp en plassering i finaleomgangen og ble nummer seks. Anders Jacobsens to hopp holdt akkurat til topp ti. Han var 0,2 poeng foran Rune Velta.

– Vi har fire i topp elleve. De to unge (Phillip Sjøen og Daniel Forfang) er litt bak. Jeg er veldig fornøyd, sa Stöckl.

Søndag kveld går turen til Kuopio. Der er det kvalifisering mandag og et nytt renn tirsdag. Landslagstreneren innrømmer at hopperne ser mer fram til det som skal skje på norsk jord.

– Vi gleder oss til Trondheim (torsdag) og Oslo (lørdag og søndag). Forhåpentligvis kan vi fortsette som nå.

Stefan Kraft vant hopprennet i Lahti. Østerrikeren slo den tyske toeren Severin Freund med 12,3 poeng.
Populært