Meny

To seirer på to dager for Bjørgen

Marit Bjørgen vant på suverent vis søndag. Foto: Martti Kainulainen / Lehtikuva / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marit Bjørgen var overlegen og vant 10-kilometeren klassisk under verdenscupen i Lahti søndag. Heidi Weng ble nummer to.

Bjørgen var lenge i tvil om hun skulle stille til start i rennene i Finland. Med seier både lørdag og søndag er hun nok fornøyd med at hun valgte å delta.

På søndagens individuelle 10 kilometer var det ingen som var i nærheten av å true skidronningen. Weng var 17,3 sekunder bak, men jublet av glede for å være tilbake på pallen.

– Jeg hadde perfekte ski i dag. Jeg følte meg sterk helt fra start. Det føltes som at løpet gikk min vei da jeg ledet halvveis. Det er herlig å vinne begge konkurransene her i Lahti. Målet mitt nå er å vinne alle tre trofeene i verdenscupen, sa Bjørgen.

Knockout

Sammenlagtseieren har hun allerede sikret seg for lengst. Søndag tok hun også distansecupen. I sprintcupen leder hun 40 poeng foran Ingvild Flugstad Østberg før siste sprintrenn.

– Det er bare å ta av seg hatten for henne. Hun slår alle andre som stiller til start saftig nok en gang. Hun gjennomfører et veldisponert løp hvor hun har full kontroll, sier den norske troppens hovedleder Ulf Morten Aune til NTB.

Weng var fornøyd med å være tilbake på pallen.

– VM gikk ikke slik jeg hadde håpet, så det er herlig å være tilbake her. Jeg er veldig fornøyd med avslutningen. Lahti er et sted som passer meg godt, sa hun.

Gode ski

Therese Johaug så lenge ut til å sørge for helnorsk pall, men hun tapte for mye tid på slutten. Dermed gikk 3.-plassen til svenske Charlotte Kalla. Også Astrid Uhrenholdt Jacobsen kom foran Johaug, som dermed ble nummer fem.

– Det er vanskelig å være misfornøyd med laginnsatsen i dag. Og smøreteamet fortjener honnør her. De gjorde en fantastisk jobb på et vanskelig føre hvor det var svært forskjellige forhold i løypa, mente Aune.

Nå gjenstår bare sprint i Drammen onsdag og tremil i Holmenkollen lørdag for kvinnene i verdenscupen.
Populært