Meny

Jansrud seiret i Kvitfjell

Kjetil Jansrud leverte et strålende super-G-renn i Kvitfjell søndag og vant. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjetil Jansrud ristet av seg lørdagens skuffelse og vant søndagens super-G-renn i Kvitfjell. Med det sikret han seg også sammenlagtseieren i super-G-cupen.
ansrud med startnummer 19 hadde sett hele åtte løpere kjøre ut før ham.

Vinstra-mannen gikk hardt ut og var tidlig i føringen foran østerrikske Vincent Kriechmayr. På fjerde mellomtid tapte han likevel terreng, men tok seg inn igjen og kom inn 24 hundredeler foran Kriechmayr.

– Det er deilig. Det var en tung dag i går. Man blir skuffet når man ikke får det til. Man går ut med høye mål, så får man seg noen midt i trynet. Men jeg fikk samlet meg i løpet av kvelden. Det er deilig å levere noe ordentlig i dag, sa Jansrud til NRK.

Lørdagens utforrenn endte med en skuffende 7.-plass.

Før dagens renn ledet Jansrud super-G-cupen sammenlagt med 73 poeng foran italienske Dominik Paris. Da italieneren kom 48 hundredeler bak Jansrud var det gjort. Med kun ett super-G-renn igjen kan ingen ta igjen Jansrud sammenlagt.

Dermed vant 29-åringen sitt første verdenscuptrofé i karrieren.

Populært