Meny

Gullgutten Bø: – Jeg er ikke ferdig

Johannes Thingnes Bø var rørt etter etter sprinten lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johannes Thingnes Bø (21) taklet favorittstempelet og tok gull i sitt første individuelle VM-løp. Stryningen nekter å stoppe med det.

Først skal han nyte gullmedaljen som han vant selv med et bomskudd på standplass. Men Johannes Thingnes Bø og løypene i Kontiolahti er en suksesshistorie som trolig er langt unna sitt punktum.

Søndag går han naturligvis først ut i VM-jaktstarten. Da kan det fort bli mer gulljubel og flere gledestårer.

– Nå skal jeg nyte dette skikkelig. Og så skal jeg utnytte posisjonen jeg er i til å hente mer inspirasjon til løpene som kommer. Jeg er ikke ferdig, varslet han selvsikkert etter det fenomenale sprintløpet.

– Nå kan du gå resten av løpene uten press?

– Ja, det er litt sånn. Jeg følte egentlig at presset forsvant fra skuldrene etter mixedstafetten, der det ble medalje. Det er mitt første VM, og bronse og gull på to distanser gir egentlig et komplett mesterskap. Men det er mye igjen, sa han til NTB.

I vinden

Like «kjekkas» var han dog ikke underveis i løpet. Det tok en stund før stryningen innså at han faktisk var verdensmester.

Et tilsynelatende perfekt løp så nemlig ut til å bli forstyrret av at han bommet på det aller siste skuddet på siste skyting. Men i Kontiolahti-vinden fikk også flere problemer på standplass.

– Du tror jo at du må ha fullt hus for å vinne mesterskapsgull. Jeg hørte at jeg kjempet om gullet, men jeg trodde ikke jeg skulle vinne. Det skjønte jeg først ti minutter etter at jeg kom i mål, sa Thingnes Bø.

Faktisk var det kun broren Tarjei Bø og tsjekkeren Jaroslav Soukup som skjøt feilfritt under lørdagens vindpregede løp.

Følelser

Før årets VM hadde Thingnes Bø hadde vunnet seks av de sju løpene han hadde gått i Kontiolahti. Stedet han hadde sine beste minner fra ble ikke akkurat mindre favoritt lørdag.

21-åringen hadde ikke noe godt svar på hvorfor han er så ekstremt god i de finske løypene. Storebror Tarjei gjorde et forsøk:

– Han har alltid likt blonde damer, så han er i riktig land, flirte han.

Som vanlig satt latteren løst mellom brødrene Bø. Men det var heller ikke fritt for tårer etter det fantastiske løpet som ga gull og bronse.

– Sånn er det. Vi brenner for dette. Vi er folk som liker å ha det artig, men innerst inne er vi knallharde idrettsutøvere, sa Tarjei Bø.

Søndag tar han opp jakten på lillebroren på jaktstarten. Der har verdensmesteren 25,3 sekunders forsprang.

Populært