Meny

Brandsdal sterkest i sprinten

Eirik Brandsdal hadde full kontroll og vant sprinten i Lahti. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eirik Brandsdal skuffet i ski-VM, men lørdag slo han tilbake og vant verdenscupsprinten i Lahti. Sindre Bjørnestad Skar ble nummer to.

– Det var en fantastisk dag for meg. Alt gikk min vei, sa Brandsdal etter målgang.

Annenplassen var Skars første pallplass i verdenscupen. Håvard Solås Taugbøl var Norges tredje representant i sprintfinalen. Han endte på fjerdeplass, 25 hundredels sekund bak den franske treeren Richard Jouve.

– Jeg er alltid imponert over dem som vinner skirenn, så det er klart jeg er imponert over Brandsdal i dag. I tillegg er det veldig hyggelig å se at Skar og Taugbøl, som ligger i skorpa bak eliten, gjør det så godt. Det viser hvilken bredde det er i norsk langrenn, sa sprinttrener Arild Monsen til NTB etter rennet.

Brandsdal skuffet på VM-sprinten i Falun (11.-plass). Etter lørdagens triumf mener han at han har mer på lager foran sesongavslutningen.

– I finalen prøvde jeg å ligge i front for å unngå å falle. Jeg visste det ville bli løsere og løsere, sier sprinteren, som gleder seg til onsdagens renn i Drammen.

– Jeg elsker å gå løp i Drammen. Jeg håper det går fort der òg.

Les også: Bjørgen vant sprinten i Lahti

Northug falt

Petter Northugs første konkurranse etter VM ble et aldri så lite antiklimaks. I sitt første stavtak i semifinalen satt han staven mellom beina og falt. Han kom seg etter hvert opp like bak teten, men det ble for langt fram til å ta seg videre.

I tillegg til Northugs fall var lørdagens sprint preget av mange fall i de trange og svingete Lahti-løypene. Martin Johnsrud Sundby, som igjen viste at han har hevet seg som sprinter, forsvant ut av løypa etter et fall foran ham. Han kom seg på beina igjen, men hadde aldri en mulighet til å ta seg videre fra kvartfinalen.

Det var Sundbys lagkamerat Finn Hågen Krogh som forårsaket fallet foran ham. Finnmarkingen ble disket, men også italienske Federico Pellegrino røk ut i kvartfinalen. Det betyr at Krogh fortsatt leder sprintcupen sammenlagt, 33 poeng foran italieneren.

Norsk dominans

Anders Gløersen og Mathias Rundgreen havnet sist i hvert sitt heat i semifinalen.

Ola Vigen Hattestad måtte i likhet med Sondre Turvoll Fossli ta telling i snøen i kvartfinalen.

Hele elleve av tolv norske løpere tok seg videre til kvartfinalen fra prologen.

– Det var nesten litt i overkant mange, men man kan ikke være annet enn godt fornøyd med laginnsatsen, sier Arild Monsen til NTB.

Det var kun Tomas Northug som ikke avanserte til utslagsrundene.

Søndag er det 15 kilometer klassisk i Lahti.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært