Meny

Bjørgen vant sprinten i Lahti

Marit Bjørgen tok teten tidlig og så seg aldri tilbake da hun vant verdenscupsprinten i langrenn i Lahti lørdag. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marit Bjørgen tok teten tidlig og så seg aldri tilbake da hun vant verdenscupsprinten i Lahti lørdag. Ingvild Flugstad Østberg tok annenplassen.

Østberg nærmet seg Bjørgen på oppløpet, men klarte aldri å ta seg forbi. Hun endte til slutt 14 hundredels sekund bak Bjørgen.

Amerikanske Kikkan Randall ble nummer tre, slått med 24 hundredeler.

– Det var utrolig. Jeg hadde gode ski. Følelsen ble bedre og bedre. Jeg er litt overrasket over at jeg var så god i dag etter VM. Jeg liker løypa i Lahti, sa Bjørgen til NRK etter seieren.

Også Østberg var godt fornøyd med lørdagens innsats.

– Annenlass er bra og mitt beste resultat i Lahti. Jeg måtte kjempe for å ta igjen Marit i finalen, men hun var sterkere enn meg, sa Østberg.

Åtte til kvartfinale

Marit Bjørgen har allerede avgjort verdenscupen sammenlagt. I sprintcupen, som avgjøres i Drammen onsdag, økte hun forspranget til Østberg med 20 poeng.

Det så ut til å bli en enda større norsk dag etter prologen. Hele åtte av ti norske tok seg videre til kvartfinalene, men derfra falt de norske kvinnene av jevnt og trutt. Det ble til fire i semifinalen og to i finalen.

Maiken Caspersen Falla og Kathrine Harsem var de to andre norske i semifinalene. Falla prøvde å ta innersvingen opp den siste bakken før oppløpet, men mistet all fart og havnet sist. Harsem ble fragått på oppløpet og havnet på fjerdeplass i sitt heat.

Weng-fall

Heidi Weng falt sammen med svenske Jenny Öberg i sitt kvartfinaleheat. Dermed ble avstanden til teten for stor.

Ragnhild Haga, Celine Brun-Lie og Astrid Uhrenholdt Jacobsen røk også ut i kvartfinalen.

Silje Øyre Slind og Silje Theodorsen tok seg ikke videre fra prologen.

Søndag er det 10 kilometer klassisk i Lahti.
Populært