Meny

Gull og bronse til brødrene Bø

Skiskytter-VM i Kontiolahti 2015. 10 km sprint for menn. Johannes Thingnes Bø gikk inn til gull lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sin første individuelle VM-start gikk Johannes Thingnes Bø inn til gull på skiskyttersprinten lørdag.

Yngstebror Bø var blant de raskeste i sporet og skjøt ni av ti treff. Det holdt til å slå canadiske Nathan Smith, som også skjøt én bom, med 12 sekunder i mål.

21 år gamle Bø var tydelig satt ut av sin egen prestasjon da han ble intervjuet av NRK i etterkant av sitt eget løp.

– Skulle jeg vinne er det helt sykt, og dersom Tarjei tar bronse er det enda bedre, sa verdensmesteren før han turte å slippe jubelen helt løs i målområdet.

Flaut å grine på TV

Og bronse ble det på storebror Bø. Han var én av to som fikk ti av ti treff i de vanskelig vindforholdene. Han knivet med franske Simon Fourcade og tyske Erik Lesser om bronsen på sisterunden, en kamp som vippet i nordmannens favør. I mål var han 25 sekunder bak lillebror og 4 sekunder foran Fourcade.

Verdensmester Thingnes Bø vant tre renn under prøve-VM i Kontiolahti i fjor, og var på bakgrunn av de største favorittene på forhånd. Unggutten innfridde til gagns.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er hjemmebane det her, sa gullvinneren før han omtrent tok til tårene.

– Det er flaut å grine på TV, sa han videre.

Svendsen sviktet

Ole Einar Bjørndalen gikk godt i sporet, men sviktet på skytingen. Han pådro seg tre runder totalt og kom i mål til en 19.-plass, over minuttet bak vinneren.

Emil Hegle Svendsen var fredag knallhard i sin kritikk mot VM-løypene. Han sa han ikke forsto hva arrangørene drev med når de valgte å ikke salte i sporet.

Lørdag var det imidlertid ikke løypene som var det største problemet for Svendsen. For med to bom på hver av de to skytingene, var Emil Hegle Svendsen aldri i nærheten av pallkampen. Han ligger på 36.-plass når de antatt beste er gått i mål. På plassen foran ligger Henrik L'Abée-Lund.

Populært