Meny

Eksperimentell Bjørndalen halvtrygg før VM

Ole Einar Bjørndalen er klar for første distanse under VM i Kontiolahti. (Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årets skiskytter-VM går i lavlandet i Kontiolahti, men Ole Einar Bjørndalen (41) har igjen ladet opp i høyden. Han er spent på hvordan han lykkes i sitt 22. store mesterskap.

– Jeg er trygg nå. Så får vi se hvor trygg jeg er etter løpet i morgen. Men jeg føler at det har gått bra. Jeg har trent godt, sier veteranen til NTB dagen før han VM-åpner med sprint.

Bjørndalen ønsker hele tiden å bli bedre på små detaljer og utforske nye metoder og utstyr. Blant annet har eksperimenteringen med høydetrening vært viktig for at han valgte å fortsette karrieren mot VM i Oslo neste år.

I Sotsji i fjor traff han perfekt og ble olympisk mester på sprint og mixedstafett. Det er vanskelig å si om han kan lykkes like godt i de finske skoger.

– Det vet jeg ikke. Jeg har gjort det jeg mener er riktig. Så får vi se om det er bra nok.

Mer suksess?

Lørdag går 41-åringen sin 22 sprint i OL eller VM. De 21 første har gitt sju gull- og to bronsemedaljer.

– Har du pekt deg ut sprinten i årets mesterskap?

– Nå har jeg ikke pekt meg ut en spesiell distanse. Jeg prøver bare å være topp preparert til første renn og deretter hvert enkelt renn. Om det blir sprint, jaktstart, 20-kilometer, fellesstart eller stafett jeg lykkes best på, det har jeg ikke tenkt så mye på. Jeg skal være maksimalt forberedt til første løp, og da tror jeg det skal gå ganske bra, sier Bjørndalen.

Han er ikke like opptatt av føret som mange av de andre løperne. Torsdagens mixedstafett ble vanskelig for flere på grunn av løse forhold.

– Jeg gleder meg dersom det skulle bli sånt føre i morgen også, men det blir det helt sikkert ikke. Jeg tar det føret jeg får, sier han.

Tror på Thingnes Bø

Etter 13 OL- og 39 VM-medaljer er han fortsatt ikke mett. Lørdag kan Bjørndalen vinne sitt 20. VM-gull, men selv hevder han at han ikke trenger nok en medalje for å være fornøyd med mesterskapet.

– Nei, egentlig ikke, svarer han kort på spørsmål om han har klare, resultatmessige mål.

Noe mer offensiv er han på vegne av den norske troppen. Særlig VM-debutanten Johannes Thingnes Bø (21) tror han blir en skummel mann.

– Både Johannes og Tarjei (Bø) gikk kjempeløp i går (mixedstafett), så det lover bra. Johannes har vært sterk i hele vinter og er lokomotivet i den norske troppen om dagen. Han vil prestere her, har lyktes vanvittig bra her (i Kontiolahti) før og er nok det sterkeste kortet vi har, varsler den norske skiskytterkongen.

Populært