Meny

Norge tok bronse i VM-premieren

Johannes Thingnes Bø gjorde grovjobben da han løftet Norge opp fra 6.-plass til 3.-plass på tredjeetappen under torsdagens mixedstafett i skiskytter-VM. Norge sikret til slutt bronsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De norske løperne tapte gullet de gjerne skulle hatt, men følte likevel at de vant bronsen på skiskytter-VMs åpningsdistanse.

Norge hadde vunnet de fire siste mixedstafettene i OL og VM, men fikk torsdag erfare at nivået er blitt skikkelig høyt.

Til slutt måtte kvartetten juble for bronsen etter aldri å ha vært skikkelig med i seierskampen.

Johannes Thingnes Bø avanserte fra 6.- til 3.-plass etter at Tiril Eckhoff hadde rotet det til med en strafferunde på stående skyting. Og som ankermann var det broren Tarjei som forsvarte plasseringen og gikk laget inn til bronse bak Tsjekkia og Frankrike.

– Det er stort, en drøm som går i oppfyllelse. Vi har snakket masse om det og brukt det til å psyke hverandre opp. Vi sier til hverandre at vi går for gull, og i dag gjorde vi begge solide løp, sa Tarjei Bø om følelsen av å ta medalje sammen med VM-debutant og bror Johannes.

– Men det var ikke bronsen du hadde i sikte da du startet på etappen?

– Nei, det var ikke det. Jeg går alltid for gull, og sånn skal det være. Men det kunne også blitt 4.-plass, og det er stor forskjell på det og bronse. Når det ikke blir gull, er det lettere å ta en bronsemedalje enn 4.-plassen, sa Bø til NTB.

Venter mobbing

Broren Johannes var enig. Han vekslet 1.32,4 minutt bak ledende Hviterussland, men spiste inn nesten et minutt av forspranget.

Også han synes likevel at bronse var litt surt, men bra slik løpet utviklet seg.

– Vi sikter alltid høyere, men når vi får en strafferunde må vi si oss fornøyde med medalje. Norge kan ikke bare plukke medaljer i skiskyting lenger. Det er mange nasjoner som er blitt bedre, og det er alltid tøft å ta medalje, sa han til NTB.

Thingnes Bø innrømmet at han ventet litt mobbing fra Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen, som var på gullaget i Sotsji-OL i fjor.

– Ja, det blir sikkert litt av det. Men som sagt er nivået høyere nå. Vi vil mer, men slik stafetten utartet er vi fornøyde.

Uheldig Eckhoff

Fanny Welle-Strand Horn gikk første etappe og skjøt feilfritt. Hun ble belønnet med sin tredje mesterskapsbronse. Totalt var sju av åtte norske serier perfekte, men det uheldige var at alle de fire ekstraskuddene kom i Eckhoffs stående skyting.

– Det var bra at noen ryddet opp katastrofen etter meg, flirte Eckhoff overfor NTB, før hun utdypet:

– Jeg prøvde alt jeg kunne å henge på Kaisa (Mäkäräinen), og da straffet det seg på stående skyting. Det er en kjempetøff løype, og det var som å gå rundt i grøt. Jeg kunne ikke gjort noe annerledes, egentlig. Jeg gjorde alt jeg kunne, sa hun.

Eckhoff slo igjennom med bravur i OL i fjor, da hun tok tre medaljer. Men årets VM er hennes første.
Populært