Meny

Blatter vil ha poengtrekk for rasisme

FIFA-president Sepp Blatter vil ha poengtrekk og nedrykk som straff for rasisme i fotballen. Foto: Jorge Adorno, Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotballklubber som gjør seg skyldige i rasisme må straffes strengere, mener FIFA-president Sepp Blatter. Han vil at klubbene skal fratas poeng.

– Det største problemet vi opplever på dette kontinentet nå er rasisme og diskriminering, og det er uakseptabelt, sa Blatter onsdag under kongressen i Det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol).

– Vi må trekke poeng og dømme lag til nedrykk. Det øyeblikk vi har mot til å gjøre det, vil diskrimineringen ta slutt, la han til.

Sist helg gikk Luis Tejada, en spiss fra Panama, av banen etter å ha blitt utsatt for rasisthets fra motstanderens tilhengere under en seriekamp i Peru.

Det har vært hyppige tilfeller av rasistisk hets mot spillere både i Europa og Sør-Amerika de siste årene, og Blatter mener at bøter og stengte tribuner er utilstrekkelig straff.

– Jeg tror at rasisme vil forsvinne fra fotballen en dag, men vi trenger nye betingelser, sa han under sin tale i Asuncion.

– Vi har reglene, men de blir ikke iverksatt overalt av disiplinærkomiteene.
Populært