Meny

Zuccarello nær fireårskontrakt i Rangers

Mats Zuccarello er blitt enig med New York Rangers om lønnsbetingelsene i en ny langtidskontrakt. (Foto: Pontus Höök / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mats Zuccarello og New York Rangers ble søndag enige om lønnsbetingelsene i en fireårskontrakt verdt 18 millioner dollar.

Det melder flere amerikanske medier, deriblant ESPN og New York Daily News. Ifølge sistnevnte er det kun forhandlinger om et par klausuler som gjenstår før avtalen er i boks. Zuccarello ønsker en garanti som sikrer ham mot å bli byttet bort til andre NHL-klubber.

Nordmannen vil med den nye avtalen få en årslønn på over 34 millioner kroner. Det ble klart etter at forhandlingene ble gjenopptatt søndag.

Zuccarello har dermed jekket ned på lønnskravet. Opprinnelig skal han ha krevd over 5 millioner dollar i året, som vil nærmere 40 millioner kroner. Hans nåværende avtale løper ut 1. juli.

I helgen gikk det sterke rykter om at Rangers var villig til bytte bort Zuccarello før overgangsfristen i NHL løper ut mandag kveld norsk tid. Ifølge Daily News informerte sportsdirektør Glen Sather lørdag andre klubber om at 27-åringen var ledig på markedet. Det skjedde etter at forhandlingene brøt sammen.

Populær

Men partene møttes under ett døgn senere og kom fram til en fireårsavtale. En bekreftelse fra Rangers er neppe langt unna.

Zuccarello har spilt for New York Rangers siden 2013. Han var også under kontrakt med klubben mellom 2010 og 2013. Norges eneste NHL-representant er svært populær blant Rangers-fansen.

– Jeg har gjort det veldig klart at jeg er en stor fan av Mats. Jeg krysser fingrene for at spilleren og klubben blir enige, sa Rangers-trener Alain Vigneault før lørdagens 2-4-tap borte mot Philadelphia Flyers.

Byttehandler

Zuccarello har 12 mål og 23 assist på 59 kamper for Rangers denne sesongen. Han står totalt med 48 NHL-mål i karrieren.

Tidligere søndag bekreftet Rangers at laget har sikret seg Keith Yandle og Chris Summers etter en byttehandel med Arizona Coyotes. Motsatt vei gikk Anthony Duclair og John Moore.

I tillegg ble svenske Carl Klingberg hentet fra Winnipeg Jets i bytte med Lee Stempniak.

Populært