Femmila er Sundbys VM-håp

Nøkternt sett er det den avsluttende femmila kommende søndag som er Martin Johnsrud Sundbys første og siste VM-sjanse under mesterskapet i Falun.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Johnsrud Sundby ankommer VM-byen onsdag, melder NRK.

– Han kommer til Falun i morgen. Han kommer definitivt ikke til å reise i dag (tirsdag), sier skiforbundets informasjonssjef Espen Graff til kanalen.

Nøkternt sett er det den avsluttende femmila kommende søndag som er Martin Johnsrud Sundbys første og siste VM-sjanse under mesterskapet i Falun.

Fredagens stafett kommer antakelig for tidlig for løperen som har mistet første del av mesterskapet med forkjølelse og irriterte luftveier.

– Vi holder fortsatt døra åpen, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.

– Men trenger dere egentlig han til stafetten med de andre dere har disponible?

– Jeg er ikke redd for det. Vi har så stor bredde at vi frykter ingenting sånn sett.

Les også: Northug - For meg hadde det vært galskap å trene så mye som Sundby

– Hvis Chris Jespersen, Finn-Hågen Krogh, Anders Gløersen eller Sjur Røthe havner på pallen onsdag, da kan det vel ikke være noe å lure på?

– Det er det ene. Det andre er at hvis du har sett løypa som skal benyttes fredag, så er det nesten som en turistløype. Det er et par små bakker på slutten der, og det er det. Alle disse gutta er mer enn god nok til å henge med og gjøre en god jobb.

– Og da blir det eventuelt femmila det er snakk om?

– Ja. Det virker slik, men vi vil ikke slå hånden av Martin heller, og det er derfor vi holder muligheten åpen. Det er slike ting som hjelper han med å holde motivasjonen oppe også.

Oversikt: Her er alle øvelsene i Ski-VM i Falun

Personvernpolicy