Hele eliteserien tilbake på TV 2

Fjorårets seriemestre Molde feirer gullet. (Foto: NTB scanpix)
Fjorårets seriemestre Molde feirer gullet. (Foto: NTB scanpix)

TV 2 offentliggjorde mandag at selskapet kjøper C More Norge. Det betyr at hele den norske eliteserien i fotball er tilbake på TV 2 fra sesongstart, men ifølge kanalen vil den ikke endre prisene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inntil overtakelsen er godkjent av Konkurransetilsynet, vil kanalene opprettholde sine uavhengige produkter som tidligere.

Avtalen innebærer at TV 2 overtar alle forpliktelser C More har i det norske markedet. Deriblant rettighetene til eliteserien i fotball.

– I første omgang tar vi over C More slik det er i dag. Det er det vi vil rekke fra start av. Det overordnede målet er å gjøre dette så enkelt og brukervennlig som mulig slik at brukerne finner alt på én og samme plass. Det vil ta litt tid, både med tanke på rettigheter og tekniske utfordringer, sier TV 2s sports- og nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther til NTB.

Årsæther tar forbehold om at avtalen godkjennes av Konkurransetilsynet.

Komplisert

– Hvordan vil det nye produktet bli for seerne?

– Vi kan for eksempel endre på det faktum at hovedkampene ikke har gått på en stor åpen kanal de siste årene. Det har vært med på å forme interessen og engasjementet rundt norsk fotball. C More har ikke hatt en stor søsterkanal, mens vi har mange store kanaler. Vi kan dermed bygge et produkt med flere toppoppgjør og flere studiosendinger, sier Årsæther.

Redaktøren tegner et bilde av kompliserte forhandlinger med C More.

– Her er det ikke bare rettighetsavtaler med idretten, men med Hollywood om serier, filmer og så videre. Vi har gått en lang runde for å se på avtalene som kunne være vanskelige for oss.

Til tross for at TV 2 har et langt større tilbud, er det ifølge Årsæther ikke fare for at det vil merkes på lommeboka for TV-seeren.

– Vi har ingen planer om prisøkning, sier han.

Internasjonal pakke

I tillegg til norsk fotball, vil TV 2 også overta blant annet italiensk, spansk og svensk fotball.

C More, den gang Canal Plus, kjøpte i 2011 rettighetene til norsk fotball fra 2013 til 2016 for over 1 milliard kroner. Det vakte store reaksjoner at kanalen fikk kjøpe rettighetene uten at noen andre fikk by på pakken.

Det svenske mediekonsernet Bonnier kjøpte ut Telenor og tok fullt eierskap over kanalen i juni 2014.

I fjor sommer ble det presentert tall som viste at C More hadde et samlet underskudd før skatt på 675 millioner svenske kroner, skrev VG i januar.

Personvernpolicy