Kveen tror Petter stiller på 15-kilometeren

Med to dagers hvile og rolig langkjøring, så tror treneren Stig Rune Kveen at Petter Northug melder seg startklar til onsdagens 15-kilometer i fri teknikk i Falun-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gull på sprinten torsdag, 11.-plass i skiathlon lørdag og nok et gull i lagsprint søndag sammen med Finn-Hågen Krogh, er fasit så langt.

Northug sprudlet på Lugnet skistadion i lagsprinten.

– Det var godt å se at han var så bra. Nå får han heldigvis to dager der han kan slappe av litt og gå disse skirennene ut av kroppen. Da vil jeg tro at han gutser på onsdag igjen, sa Kveen.

Les også: – Kan avsløre at jeg tenker å gå hardt ut

Likheter

Kveen mener å se likheter med det som skjedde i Italia for to år tilbake.

– Nå fikk Petter blåst ut i dag og var pigg. To rolige dager med rolig langkjøring, og jeg tipper at han går onsdag. Dette minner litt om Val di Fiemme. Gjør det ikke det? sa Kveen.

For ordens skyld: Northug vant 15-kilometeren i Val di Fiemme-VM for to år siden.

Dro til

Han var fornøyd med det han så av kameraten i Falun søndag.

– Petter drar jo til på sin første runde, og Finn bare øker på. De overrasket konkurrentene. Det var helt magisk. De ødela spenningen litt, men det var skikkelig bra gjort. Det var perfekt taktikk, og de overrasket feltet.

– Det som skjedde lørdag. Skyldtes det mest ski eller form?

– Etter det jeg observerte så det mest ut som en veldig fin blanding. Jeg heller mest mot at han var litt rusten. Den mentale og fysiske utladningen etter torsdag satt nok litt i. Det så slik ut for meg. Han sa jo selv også at det var en blanding.

Les også: – Når Northug er kjapp i kjeften ...

Northug så ikke rusten ut i lagsprinten. Han gikk Norge inn til soleklar seier og var heller ikke nødt til å ta ut det aller siste av krefter.

Hvem som går på det norske 15-kilometerlaget blir først kjent tirsdag.

Personvernpolicy