Overlegen seier for Norge i sprintstafetten

Norge sprengte feltet og tok gull sprintstafetten

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har egentlig vært litt småvraket begge to. For en uke siden var jeg ute av laget og for to dager siden var Ingvild vraket, sier Maiken Caspersen Falla etter sprintstafetten.

Lørdag kveld meldte Marit Bjørgen forfall til sprintstafetten. Dermed var det duket for superduoen Østberg og Falla for Norge.

Den jobben fikset 24-åringene med bravur og utklasset sine konkurrenter. Falla kunne ta seg god tid til å vinke til publikum på oppløpet før hun krysset mållinjen. Bak vant Sverige spurten om sølvet mot Polen.

– Jeg føler det er en god revansje for oss begge to på mange måter, sier Falla videre.

For en uke siden var det meningen Bjørgen skulle gå sprintstafetten så lenge hun følte seg i form etter 15-kilometeren med skibytte dagen før. Den andre plassen sto mellom Østberg og Falla. Østberg fikk signaler om at hun lå best an, mens Falla fikk motsatt beskjed.

Les også: Her er hele VM-programmet

Takker Bjørgen

Så snudde alt opp ned. Falla slo Østberg både i Östersund og på VM-sprinten torsdag. Derfor gjorde landslagsledelsen det klart at Falla var inne og Østberg ute på fredag.

– Jeg var utrolig skuffet på fredag fordi jeg visste jeg var i form og ønsket å gå. Derfor er det ekstra deilig at vi klarte å gå inn til gull. Jeg er veldig, veldig glad nå, sier Flugstad Østberg.

– Jeg må bare takke Marit for at jeg fikk sjansen. Jeg er sikker på at hun kunne gått kjempebra og tatt en medalje selv. Hun er et stort idrettsmenneske og jeg er ydmyk for at jeg fikk denne muligheten, sier gjøvikjenta videre.

Les også: Norges pressekonferanser en oppvisning i sexisme

Drømmescenario

Selve sprinten gikk akkurat som de to venninnene ønsket det på forhånd. De tok seg lett til finalen uten å bruke særlig krefter i semifinalen, og i finalen var de andre sjanseløse da Østberg satte inn rykket på den nest siste etappen.

– Sprinten utartet til å bli et drømmescenario for oss, sier Falla.

Begge jentene innrømmer samtidig at det er ekstra spesielt at akkurat de to gikk Norge inn til gull søndag. Jentene har konkurrert, trent og vært på lag sammen siden 2007.

– Det føles helt ubeskrivelig bra. Jeg og Maiken har pushet hverandre på alle lag fra før vi ble juniorer og fram til i dag, sier Østberg.

Venninner

– Vi er gode venner. Vi er konkurrenter når vi står på startstreken i en individuell sprint, men når vi er så mange døgn sammen i løpet av et år har vi utviklet et godt vennskap, sier Østberg.

– Det gjør at vi lader opp bra sammen, snakker taktikk, pusher og backer hverandre opp før start. Vi vet hverandres styrker og svakheter, fortsetter Falla.

Med søndagens gull står de norske jentene igjen med fire forskjellige gullvinnere.

– Det er klart det er veldig god stemning i laget nå. Det er sterkt gjort at fire forskjellige jenter står igjen med gull etter de første dagene i VM, sier Østberg.

Nå venter det hviledag for jentene mandag før VM fortsetter med 10 kilometer fri teknikk individuell start tirsdag, stafett torsdag før VM avsluttes med den klassiske 3-mila i fellesstart lørdag.

Personvernpolicy